Federer je bio bolji u svakom pogledu, ali... Novak otkrio kako je napravio najveći preokret u istoriji i čime ga je Nadal zastrašivao!

11.12.2023

08:19

0

Autor: A. S.

Veliko rivalstvo je vladalo među najboljom trojkom od prvog dana, do dana današnjeg

Federer je bio bolji u svakom pogledu, ali... Novak otkrio kako je napravio najveći preokret u istoriji i čime ga je Nadal zastrašivao!
Novak i Nadal na oproštaju Federera - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Dugo je javnost čekala na intervju Novaka Đokovića u emisiji 60 minuta. Najava je podigla veliku prašinu, naročito nakon brisanja, a Amerikanci su svakodnevno objavljivali delove razgovora Džona Verthajma, što je izazvalo još veću želju, a sada je obelodanjen i ceo transkript ovog razgovora.

Naravno, govorilo se o mnogim nepoznatim detaljima, porodici, deci, planovima, ali i o motivaciji, stresu, emocijama, pa i deportaciji iz Australije, rivalstvu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, vakcini protiv korona virusa...

Tako je jedna od tema bilo i kultno finale Vimbldona sa Rodžerom Federerom, 2019. godine, kada je Švajcarac imao dve meč lopte na svoj servis, ali je Novak tada upisao trijumf na mentalnom nivou, pa i na terenu.

- Toga se dobro sećam (smeh). Pobedio sam ga sa 13-12 u petom setu. Setove koje sam osvojio dobijao sam u taj brejkovima, sedam-šest, sedam-šest, 13-12. I generalno, ako vidite statistiku, bio je daleko bolji igrač u svakom pogledu. Ali dobio sam meč. I tako vam to zapravo govori da i dalje možete da pobedite ako birate u kojim trenucima meča ćete biti na vrhuncu, i igrate najbolje kada je to važno - rekao je Novak o meču u kome je Federer imao i veliku podršku publike i sve je išlo na njegovu stranu.

Na početku karijere, Đoković se veoma teško probijao pored Nadala i Federera, ali, vremenom se i to menjalo, a kako sad priznaje, osećao se zastrašenim od njih pre velikih mečeva.

- Igram protiv Nadala na Rolan Garosu, a njegova svlačionica je pored moje, zar ne? Dakle, tako smo blizu. I pokušavamo da damo jedno drugom prostora. Ali onda ni svlačionica nije tako velika. I način na koji skačete okolo kao Nadal pre nego što izađemo na teren... U svlačionici, on radi sprinteve pored tebe. Čak mogu da čujem muziku koju sluša, znate, u njegovim slušalicama. Znaš, to me nervira - priznao je Nole.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike