Puknem, vrištim, ali onda se resetujem! Novak govorio o borbi sa emocijama, pa upitao - Pobeđujem tenisere koji su bliži mojoj deci?

11.12.2023

07:25

0

Autor: A. S.

Đoković pokazao koliko je velik i kroz borbu sa samim sobom

Puknem, vrištim, ali onda se resetujem! Novak govorio o borbi sa emocijama, pa upitao - Pobeđujem tenisere koji su bliži mojoj deci?
Novak Đoković - Copyright Printscreen/YouTube/60 Minutes

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković u godini koja je na izmaku, srušio je brojne rekorde i ostao na vodećoj poziciji. Takođe, Novak je prešao i magičnu cifru od 400 nedelja na vrhu ATP liste, pa je, nakon 11 godina, ponovo bio gost u emisiji 60 minuta, autora Džona Verthajma.

Na kanalu CBS prethodnih dana, izlazili su delovi intervjua, kratki snimci i najave, a ona prva je čak i brisana, što je izazvalo reakciju navijača. Sve to takođe, samo je pojačalo želju javnosti da što pre isprati ovaj intervju, a mi vam prenosimo najinteresantnije detalje.

Kako je autor emisije naveo, ovog puta razgovor sa Đokovićem baziran je na sadašnjem trenutku i onome što sledi, a u najavi je kratko podsetio na poslednje finale US Opena, kada je Novak osvojio titulu pobedom nad devet godina mlađim Danilom Medvedevim. Tim trijumfom, postao je najstariji teniser koji je osvojio turnir u Open eri. 

Pobeđujem tenisere koji su bliži po godinama mojoj deci nego meni? Ha-ha, ne znam baš koliko to dobro zvuči, ali da, mislim da su mladi veoma gladni i da su me inspirisali da igram svoj najbolji tenis protiv njih i da pronađem dodatnu motivaciju. Mislim da nekako probude zver u meni - rekao je Novak Đoković i tako objasnio svoje nadmetanje sa znatno mlađim rivalima.

Kako je dodao, više nije brz kao nekada, ali je mudriji i precizniji, što je sada njegova prednost, uostalom kao i mentalna snaga o kojoj se mnogo govori.

Bitnu ulogu igraju i emocije i kontrola disanja. Đoković prihvata svoja osećanja i nastavlja da radi i igra sa njima, ne beži u krajnost stalne pozitive, tamo gde nema sumnje i strahova.

- Razlika, pretpostavljam, između momaka koji umeju da budu najveći šampioni i onih koji se bore da dođu do najvišeg nivoa je u sposobnosti da ne ostanu predugo u tim emocijama - rekao je Đoković i dodao:

- Za mene je to zaista relativno kratko. Tako da čim to doživim, priznajem... Možda, znate, puknem. Vrištim na terenu, šta god da se desi. Ali onda sam u stanju da se vratim i resetujem.

Naravno, svako drugačije izražava emocije, kako u životu, tako i na terenu, a Novaku se nekoliko puta desilo da u tim momentima strada reket.

- Nisam ponosan na to. I stidim se sebe kada to radim, bez sumnje. Ali u isto vreme, znate, prihvatam sebe kao ljudsko biće sa manom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike