Novak nije kao drugi sportisti! Amerikanac oduševljen boravkom u Beogradu - Bio je srećan što može da mi pokaže odakle je!

10.12.2023

07:58

0

Autor: A. S.

Verthajm je već upoznao Đokovića, ali sada je priča bila drugačija

Novak nije kao drugi sportisti! Amerikanac oduševljen boravkom u Beogradu - Bio je srećan što može da mi pokaže odakle je!
Novak prilikom razgovora sa Verthajmom - Copyright Printscreen/Twitter/60minutes

Dok javnost sa velikim nestrpljenjem čeka na veliki intervju Novaka Đokovića, koji je zakazan za noć između nedelje i ponedeljka, a čiji su delovi već procurili i izazvali veliku buru, osvanuo je i razgovor američkog novinara Džona Verthajma.

Upravo je Verthajm nedavno u Beogradu razgovarao sa Novakom i u intervjuu "60 minuta", dobio interesantne odgovore o sezoni koja je nedavno okončana.

A onda je Amerikanac razgovarao za ATP i dotakao se svog boravka u prestonici Srbije, kao i prethodnog intervjua, koji je rađen 2012. godine.

- Pričao sam sa njim prvi put pre 12 godina i 20 slemova pre. Već smo uradili tu propratnu priču, tako da smo ovog puta pristupili sa pretpostavkom da ljudi već znaju dovoljno o njemu. Ovog puta smo želeli da uđemo dublje u njegov um. Nećete naučiti o njegovom detinjstvu kao prvi put. Koncentrisali smo sa na sadašnjost i budućnost - rekao je Verthajm na početku, pa nastavio da objašnjava kako je tekao razgovor:

- Mnogo puta sam ga intervjuisao, ali nikad nisam imao tako dug razgovor kao sada. Mislim da mu je to značilo i da je bilo drugačije, provodeći ceo dan sa njim. Nije urađeno u svlačionici ili hotelskoj sobi. Imao sam osećaj da je srećan što može da mi pokaže odakle je. Bio je vrlo gostoljubiv i pažljiv domaćin.

A onda je poentirao zaključkom koji je stekao.

- On je kao nijedan drugi sportista. Ne mislim kao bilo ko drugi kog znam; ne ponaša se poput ostalih sportista. On je neverovatan atleta, ali sa njim shvatite koliko je tenis mentalni sport. Bio je u tako mnogo tesnih mečeva, mnogo finala, igrao pred publikom koja mu zviždi. Shvatite kako uspeh ide na uspeh i kako raste samopouzdanje. Ima mnogo samopouzdanja i vere kada prođete sve to i osvojite 24 slema, a momak preko puta mreže i dalje traži prvi!

Međutim, nije ga samo to ostavilo bez reči.

- Rekao je da bi sa 36 pobedio Novaka sa 24 godine, onog iz 2011. Možda bi trčao brže, ali iskustvo i samopouzdanje koje ima sad posle tako mnogo teških situacija omogućili bi mu da pobedi sebe 12 godina mlađeg. I rekao je da ne misli da se povuče, u stilu, 'kada mladi počnu da me praše, biće to vreme da se razmisli, ali to se ne dešava još - zaključio je Verthajm o razgovoru sa Novakom, koji će uskoro biti obelodanjen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike