Đoković konačno dobio priznanje ATP-ja! Njegov klasik je najbolji! (VIDEO)

10.12.2023

08:59

0

Autor: A. S.

I vreme je bilo da prihvate da je neprikosnoven!

Đoković konačno dobio priznanje ATP-ja! Njegov klasik je najbolji! (VIDEO)
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Sezona koja je nedavno okončana, protekla je u znaku Novaka Đokovića. Srpski teniser je osvojio tri od četiri grend slema, kao i završni masters turnir, pa je zadržao i vodeće mesto na ATP listi. Takođe, prešao je i cifru od preko 400 nedelja na vodećem mestu, a sada je objavljena i lista najatraktivnijih mečeva sezone, očekivano, Novakovo ime je tu.

Čak tri od pet najatraktivnijih mečeva odigrao je Đoković! Krunu najzanimljivijih deli sa mladim rivaom iz Španije, Karlosom Alkarazom. Upravo je Karlitos bio taj koji je Novaka jurio cele sezone i savladao ga u jedinom grend slem finalu.

Pored Alkaraza i Novaka, na spisku se nalaze i Janik Siner i Danil Medvedev, ali krenimo redom.

Teniski "klasik" odigran je u finalu Sinsinatija, a učesnici su bili Novak i Alkaraz. ATP taj susret opisuje rečima kao "jedan od onih koji će ostati dugo upamćen", a verovatno i zbog toga što je Đoković spasao meč loptu pre nego što je trijumfovao na susretu koji je trajao tri sata i 49 minuta. To je bilo i najduže finale sa tri seta od 1990. godine, a Novak je kasnije istakao da je to "jedan od najtežih mečeva u mom životu".

Kako prenosi ATP:

- Ipak, 36-godišnji Đoković je podigao svoj nivo igre u impresivnom prikazu fizičke izdržljivosti i mentalne snage, spasavajući meč loptu pri rezultatu 5/6 u taj-brejku drugog seta pre nego što je nadmašio mlađeg protivnika i osvojio svoju 39. Masters 1000 titulu.

Drugi najatraktivniji bio je onaj u kojem je Siner pobedio Novaka sa 2:1 (7:5, 6:7, 7:6), a zatim sledi okršaj Sinera i Alkaraza iz Majamija, kada je Italijan upisao pobedu.

Zatim je ponovo mesto upisao Novak i to okršaj sa Sebastijanom Kordom. Reč je o okršaju na startu sezone, u Australiji, a Novak je slavio nakon preokreta, sa 2:1.

Peto mesto zauzeli su Danil Medvedev i Aleksander Zverev i meč kada je Rus trijufovao sa 2:1.

I pre i posle Novaka, Novak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike