Novak objasnio zašto nije prijatelj sa Rodžerom i Rafom i šta smatra neozbiljnim kod ostalih tenisera

09.12.2023

18:24

0

Autor: P.K.

Ispravio je i novinara: "To nije talenat!"

Novak objasnio zašto nije prijatelj sa Rodžerom i Rafom i šta smatra neozbiljnim kod ostalih tenisera
Novak, Rodžer, Rafa (sleva), arhiva - Copyright Profimedia

Novak Đoković se vraća u jednu od najcenjenijih i najpoštovanijih emisija u SAD – "60 minuta". Ta emisija emituje se nedeljom i u formi je dugačkog intervjua, a najbolji teniser svih vremena odlučio je da otvori dušu Džonu Verthajmu, takođe uglednom teniskom novinaru.

Intervju je zakazan za noć između nedelje i ponedeljka, odnosno u ponedeljak u 3.30 ujutru, ali pojedini sitni delovi su se sada pojavili na internetu. Među njima je i oodnosu sa svojim najvećim rivalima – Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Poštovanje postoji, ali prijateljstvo ne. A može li ga biti u budućnosti? Za 10, 15 godina, možete li zamisliti da sva trojica idete na večeru?

- Voleo bih. Stvarno bih voleo. Lično bih voleo. Mislim, znam da se nismo baš dobro slagali van terena tokom karijera. A sada nismo prijatelji jer smo, znate, rivali, a takmičarima je teško da budu jako bliski i da dele uvide o svom životu i emocijama, jer se to posle može iskoristiti protiv vas.

Naravno, nema govora o bilo kakvom animozitetu ili bilo šta slično.

- Ali, toliko godina smo delili pozornicu. I mislim da uvek postoji najveće moguće poštovanje prema njima, bar sa moje strane. Tako da – da. Nadam se, jednog dana, kada se zavese malo sklope, da ćemo moći da sednemo i sećamo se. Bilo bi to čudesno.

Rekordi i želja za pobedama

Đoković je ove godine postavio rekord po broju osvojenih grend slemova, a onda ga i popravio, da bi godinu završio rekordnim osmim osvojenim završnim Mastersom. Sada ima četiri slema više od Federera i dva više od Nadala. I nema ni naznaka usporavanja ili nedostatka mentalne motivacije.

- Volim da pobeđujem. Nema sumnje u to. Inspirisan sam i motivisan rekordima – kaže Novak uz osmeh.

Printscreen/Twitter/60minutes
 

I ne samo to, Đokoviću je čudno što ostali igrači ne govore otvoreno o žeđi za dostignućima, kao i da je to čak malo neozbiljno.

- Mislim, to je za mene potpuno normalno. Mislim, biti otvoren po tom pitanju i biti autentično svoj i izraziti šta osećaš. Samo pokušavam da budem iskren prema sebi i drugima i kažem šta su mi ciljevi i zamisli.

Mentalna snaga

Novinar je postavljajući pitanje Đokoviću rekao da je mentalna snaga "jedan od najvećih talenata koje neko može da ima". Nije ni dovršio pitanje, a Đoković ga je prekinuo:

- Moram da vas ispravim, moram da vas ispravim. To nije talenat. Na tome mora da se radi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike