Englezi godinama kritikuju Novaka, a sada mu se poklonili! Nova prilika za novu nagradu!

05.12.2023

13:39

0

Autor: A. S.

I vreme je da priznaju

Englezi godinama kritikuju Novaka, a sada mu se poklonili! Nova prilika za novu nagradu!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Manu Fernandez

Kako se bliži kraj godine, vreme je i da se sumiraju utisci iz one na zalasku, pa tako brojni ugledni svetski mediji dodeljuju razne nagrade, a jedna od njih je i za sportistu godine, koju dodeljuje BBC.

Englezi su rešili da u svoj izbor kandidata uvrsti i Novaka Đokovića, najboljeg tenisera današnjice, ali i sportistu koga su redovno kritikovali.

Britanski javni servis nije mogao da izbegne ovog puta, s obzirom da je Novak tokom 2023. godine osvojio tri grend slema i u četvrtom igrao finale. Ipak, iako je glavni kandidat za prestižnu nagradu, pitanje je da li će je i dobiti.

BBC podseća da je Đoković prethodne godine izjednačio rekord Margaret Kort po broju osvojenih grend slem titula (24), kao i da je nadmašio rekord Štefi Graf po broju nedelja na prvom mestu. Jasno je da je dominirao, a glasanje za prestižnu nagradu otvoreno je sve do 12. decembra. 

Glavni konkurenti Novaku su napadač Mančester sitija Erling Haland, šampion Formule 1 Maks Ferstapen, američka gimnastičarka Simon Bajls, španska fudbalerka Aitana Bonmati i južnoafrički ragbista Sija Kolisi.

Novak je već jednom osvojio ovu nagradu, davne 2011. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike