Đoković nas je tri dana vezivao lisicama, mučio nas, čupao nam nokte! Ivanišević "zapalio" teniski svet!

04.12.2023

15:10

0

Autor: G. F.

Hrvatski trener opisao kako izgleda raditi za najboljeg tenisera na svetu

Đoković nas je tri dana vezivao lisicama, mučio nas, čupao nam nokte! Ivanišević "zapalio" teniski svet!
Novak Đoković i Goran Ivanišević - Copyright Profimedia

Najbolji svetski teniser svih vremena Novak Đoković prolazio je brojne faze kroz dugu i prebogatu karijeru.

I po pravilu je bilo onih koji us tražili nešto za šta će se uhvatiti kako bi omalovažili uspehe našeg asa, a videli smo da se ode toliko daleko da Nole bude tretiran kao kriminalac i nečovek.

U poslednjih nekoliko godina, otkako radi sa hrvatskim stručnjakom Goranom Ivaniševićem, često mu se zamera odnos koji ima sa svojim trenerom.

O specifičnom odnosu sa Đokovićem za "We are tennis" govorio je upravo Ivanišević. Na momente izuzetno ozbiljno, a na momente šaljivim tonom. Na čitaocima je da procene koji su momenti bili za šalu, a koji za pravu priču.

U svakom slučaju, Ivanišević je uspeo da "zapali" teniski svet jer su i ovu priču svi čuli onako kako žele da je čuju, a ne baš kako je ispričana.

- Dobra analogija bila bi opisati Novaka Đokovića kao direktora neke korporacije, a on traži i traži profit. Ti su ga profiti izdvojili od svih ostalih. Poput gubitaka u korporaciji, ako izgubi, gubi tržišni udeo što rezultira padom na lestvici. Đokoviću, kao i svaki vrhunski igrač, to teško podnosi - rekao ej Ivanišević, pa nastavio:

- Sa Đokovićem nije lako, pogotovo kada mu nešto ne polazi za rukom. Tri dana nas je okovao lisicama. Mučio nas je, čupao nam nokte. Bilo je mnogo stvari, ali to vam ne mogu reći. Ali mi smo još uvek ovde, živi smo. Moje srce je i dalje dobro. Ja sam star čovek, moram da pazim na svoje srce!

Hrvatski stručnjak je otkrio i kako zapravo izgleda rad sa najboljim na svetu.

- On uvek želi da se poboljša. To je dobra i loša stvar za mene kao trenera i ostatak tima. Mislim da je mnogo popravio svoje voleje, svoju igru na mreži generalno. Njegova pozicija na mreži je mnogo bolja, veoma ga je teško proći, ranije nije bilo tako. Sada zna šta radi na mreži, dobro se oseća tu. Mnogo, mnogo jače udara forhende. On ide na udarce.

Za kraj je Ivanišević otkrio i kako se oseća kada Nole "bljuje vatru" ka njemu i saradnicima.

- Mogu da budem ljut na njega samo ponekad kada viče bez razloga na nas. Kada izgubi meč, uvek daje sve od sebe i trudi se. Ali nije lako nositi se sa njim kada gubi meč. Kao i svako ljudsko biće, on se bori sam sa sobom. Znam da mu nije lako da se motiviše, osvojio je sve, završio kao broj 1, ali on uvek nađe motivaciju!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike