Novak ništa nije skrivio! WADA svima zapušila usta – Srbin uradio sve po antidoping pravilima!

27.11.2023

21:31

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta našao se na udaru stranih medija, ispostavilo se, kao i obično, bez ikakvog razloga

Novak ništa nije skrivio! WADA svima zapušila usta – Srbin uradio sve po antidoping pravilima!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Poraz od Janika Sinera u polufinalu završnog tunira Dejvis kupa, u meču u kojem je propustio tri meč-lopte da odvede Srbiju u borbu za "salataru", bio je samo kulminacija svih negativnosti koje je Novak Đoković doživeo tokom nekoliko dana u Malagi.

A sve je počelo neposredno pred prvi duel na turniru, u četvrtfinalu, protiv Britanca Kamerona Norija, kada je odluka Svetske antidoping agencije (WADA) bila da Noleta testira pre meča. Izazvalo je to veliko nezadovoljstvo, pre svega kod prvog reketa planete, ali i ostatka srpskog tima, a svoju ogorčenost Nole nije krio ni po završtku meča, kada je naširoko pričao o problemu s kojim se susreo.

Ipak, zapadni mediji nisu propustili priliku da napadnu srpskog asa. Kreiravši priču kako je Novak odbio da se testira, na sav glas su zatražili njegovu suspenziju, ali im je jedan od najuticajnijih svetskih sportskih listova relativno brzo zapužio usta.

Naime, francuski "Lekip" zatražio je od WADA zvaničnu reakciju povodom "slučaja Novak", a čelnici Svetske antidoping agencije su potvrdili da Đoković nije uradio apsolutno ništa mimo pravila.

Na Dejvis kupu, ekipe se obaveštavaju o tome pre samog susreta. To dopušta igračima da izaberu da li žele da se testiraju pre početka meča ili posle. Imaju izbor. Igrači više vole to odmah da obave, jer ih to oslobađa nakon meča, što nije loše. Izbegavaju da ostaju u samom objektu previše dugo nakon što se susret završi - rekli su oni za "Lekip".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike