Srbija zahteva objašnjenje zbog maltretiranja Novaka! Šokirali Đokovića, sada moraju da objašnjavaju svoj postupak

24.11.2023

15:28

0

Autor: P.K.

E, pa neće se na tome završiti...

Srbija zahteva objašnjenje zbog maltretiranja Novaka! Šokirali Đokovića, sada moraju da objašnjavaju svoj postupak
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Znate već sa čime se sve bori Novak Đoković van terena. Ali, ako su nevaspitani navijači, uvrede i razvlačenje po zapadnim medijima za njega svakodnevnica sa kojom se vrlo uspešno nosi, jedna situacija ga je izvela iz takta.

U Malagi je, naime, Svetska antidoping agencija (WADA)odlučila da ga testira PRE meča. Dakle, da mu uzima krv, i uzorke i remeti ne samo telo, nego i mentalni balans.

- Prosto nisam mogao da verujem da su doneli takvu odluku. Za više od 20 godina moje karijere nikad se nije desilo da doping kontrola izabere, ne samo mene, već i druge igrače, da daju notifikaciju da si izabran za doping, a trebalo je da izađem na sat i po vremena.

Srpski tim i ostali su pobesneli. I ne žele da se na tome završi.

Direktorka Antidoping agencije Srbije (ADAS), prof. dr Milica Vukašinović Vesić, već je kontaktirala WADA u vezi sa ovim slučajem, kako bi dobila zvanično razjašnjenje situacije, prenosi Teniski savez Srbije.

Đoković je objasnio zašto je to problem, ono što svi znaju:

- Obavestili su me o tome u toku zagrevanja, imam svoju rutinu, ali ne treba mi da razmišljam o tome. Potpuno nelogična situacija i odluka... Onda su mi dali razlog da ljudi iz organizacije i doping agencije ne bi da ostaju tako kasno. Besmisleni izgovori i objašnjenja. Uvek sam podržavao da se testiram i ja i bilo ko, sto puta - sto puta, nije problem. Šta ću ja uraditi za dva sata, šta će to promeniti? Pustite me da završim meč, testirajte me, nisam video razlog, ni logiku u svemu tome. To je - što je, sada mi predstoji vađenje krvi… Stvarno je sramno šta su uradili i interesantno je da je ta doping agencija privatna kompanija, vrlo interesantno. Trebalo bi možda malo da se povede diskusija na tu temu, da li bismo mi kao svetska organizacija trebalo da imamo interes da se to organizuje u okviru našeg sistema, a ne da angažujemo privatnu agenciju.

Jasno je da se neće na tome završiti. A i ljudima u WADA sigurno nije prijatno kad tako veliko i jako ime iznese ideju da im poslovanje te privatne kompanije nije potrebno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike