Kad mi je bilo teško, gledao sam u nju i davala mi je snagu! Jedna ručica je Novaka vodila do 24. grend slem titule!

11.09.2023

11:44

0

Autor: A. S.

A sada sledi fokus na nove ciljeve u kojima će ga bodriti porodica

Kad mi je bilo teško, gledao sam u nju i davala mi je snagu! Jedna ručica je Novaka vodila do 24. grend slem titule!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Pokorio je Novak Đoković US open po četvrti put u karijeri i tako stigao do 24. grend slem titule, a nakon meča i trijumfa nad Danilom Medvedevim je uzeo mikrofon i zapevao.

Bio je Nole sjajno raspoložen, a kako i ne bi kada piše istoriju iz dana u dan, a izborom pesme je pokazao kakav put je prošao i kakve bitke je vodio. Veliku podršku dobio je sa punog "Artur Eša", koja je bila toliko bučna da je u jednom momentu, dok je govorio za ESPN, morao da viče.

- Teško je sada pričati i opisati rečima šta osećam. Još se nije sleglo šta sam uradio, osvojio sam 24. grend slem i nadao se da ću još ispisivati istoriju, ali dobro znamo da me je pre dve godine Medvedev razbio ovde kada sam išao po istoriju. Nisam želeo opet taj osećaj i svi iz mog tima i porodice su znali da moraju da me ostave poslednja 24 sata da ne bih razmišljao šta je na stolu, jer uvek je nešto, posebno... - rekao je Nole pre nego što su ga prekinuli navijači, pa nastavio:

- Taj drugi set je jedan od najtežih setova koje sam odigrao u karijeri, znao sam da neće odustati, bio je blizu da osvoji set i gubio sam dah, nisam imao snage u nogama, ali to je bio ključ i olakšanje. U trećem setu sam imao jasan plan da ne igram preduge poene, on je neke promašio, tako da evo nas ovde.

Dotakao se Novak i svog cilja, i šta je sledeće.

- Šta je cilj? Prihvatiću bilo koji grend slem, svejedno je! Moj prioritet za sledeću godinu je isti, a to je da osvajam grend slemove, da igram za moju zemlju, Olimpijske igre...

Na kraju, priznao je da je uoči finala bilo velike gužve i nekih problema oko mesta za sve goste, toliko da nije znao gde će biti Stefan i Tara,

- Ne znam koliko ćemo ludovati večeras, pitala su me deca kako ću slaviti i rekao sam da ću to biti sa njima, a videću šta će biti kad legnu da spavaju. Možda iskoristim što smo u najboljem gradu na svetu, hajde da slavimo. Pričao sam sa Jelenom gde će ko da sedi jer je bilo mnogo ljudi, a premalo mesta. Morali smo da rasporedimo ljude i pričali smo o deci i nisam znao gde će da sede. Kada sam prvi put seo na klupu i video sam Taru u prvom redu, pokazala mi je ručicu, a kad god mi je bilo teško pogledao sam nju i ona mi je davala snagu da pobedim. Divno je bilo slaviti sa mojom porodicom ovde - istakao je Đoković..

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike