Meč koji ulazi u anale tenisa: Novače, svet ti se ponovo divi - definitivno si najbolji svih vremena!

21.08.2023

17:15

0

Autor: Milan Nastić

Ono što je uradio Đoković u finalu Sinsinatija protiv Alkaraza ostaće u istoriji velikim slovima zapisano

Meč koji ulazi u anale tenisa: Novače, svet ti se ponovo divi - definitivno si najbolji svih vremena!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Kakav meč, strašan meč! U kratkim crtama ovako može da se opiše duel između Novaka  Đoković i Karlosa Alkaraza u finalu Sinsinatija, koji će sigurno ući u anale svetskog tenisa.

Naravno, i na kraju uvek pobedi Nole, koji je bez dileme odigrao jedan od najtežih mečeva u svojoj bogatoj karijeri.

Da mu pozavide Koperfild i Hudini

Kako je Novak uspeo da pobedi fenomenalnog Alkaraza, mislim da to ne bi mogli da objasne ni poznati iluzionisti kao što su Dejvid Koperfild ili Hudini.    

Ono kroz šta je prolazio Đoković u finalu, od iscrpljenosti, sunčanice, bolova, odlazaka u svlačionicu, pa čak i razmišljanja da preda me, do toga da totalno preokreće meč u svoju korist, stiže do pobede i još jednom pokazuje neverovatnu mentalnu snagu, koja je bila presudna za trijumf. 

Ma, ljudi to zaslužuje ogromno divljenje, možemo samo da konstatujemo "Novače ti si najbolji teniser svih vremena"!

profimedia, Tanjug/AP
 

Ceo sportski svet se klanja Đokoviću, kako i ne bi, jer ono što postiže srpski tenier i to u ovim godinama (36) zaslužuje veliko poštovanje. 

Najbolji sportista današnjice

Mislim da svet trenutno nema takvog sportistu, a to pokazuju njegovi rezultati, a želja za osvajanjem trofeja i to najvećih i dalje ne prestaje.

Definitivno ovaj duel sa Alkarazom može da se poredi sa nekoliko Noletovih mečeva koji su obeležili njegovu karijeru, ali sigurno i svetski tenis.

Poput  onog protiv Federera u polufinala US opena, Nadala u finalu Australijan opena, Mareja u finalu US opena, i Federera u finalu Vimbldona.

Ova velika pobeda dobija još više na značaju kad se zna da je srpski teniser ušao u 37. godinu života, a za protivnika je imao 16 godina mlađeg Španca, koji puca od snage i pravo je čudo kako nije osvojio Sinsinati.

A, na kraju cepanje majice je najbolji pokazatelj koliko je Novaku bilo teško u meču sa Alkarazom, i to govori kroz koji je pakao prolazio srpski teniser tokom finala. 

Nema dileme da je Đoković dobio novi motiv za tenis, i da je našao novog velikog rivala koji će ga gurati ka novim pobedama, trofejima, rekordima....

Alkaraz zamenio Federera i Nadala

To su nekad bili Federer, Nadal i Marej, sada je to definitvno Alkaraz, bez obzira što je od njega mlađi 16 godina.  

Nema sumnje da je ova velika pobeda, i da će ostati upisana velikim slovima u svetu tenisa, ali isto tako sam siguran da ju je Đoković arhivirao, i već danas se okreće novom cilju, a to je osvajanje US opena, zbog čega je i došao na američku turneju, odnosno da stigne i do 24. grend slem titule.

Naravno, svi ljubitelji sporta očekuju još jedno epsko finale između Alkaraza i Đokovića, i nadaju se meču koji će ući u istoriju, a što da ne, s obzirom na to da su obojica toliko motivisani da će sigurno sve prštati na Artur Ešu, naravno ako Srbin i Španac stignu do same završnice.

Nadamo, da će Đoković prvo stići do finala, a onda i osvojiti poslednji grend slem u sezoni, i time dokaže da je definitivno najbolji teniser svih vremena.

I za kraj, kapa dole majstore za sve što si uradio i radiš za Srbiju, i što si najbolji promoter svoje zemlje u svetu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike