Nije smak sveta: Đoković će počistiti Alkaraza na US openu - Pilić za 24sedam!

18.07.2023

12:06

0

Autor: Milan Nastić

Iskusni stručnjak smatra da srpski teniser nije imao svoju dan u finalu Vimbldona

Nije smak sveta: Đoković će počistiti Alkaraza na US openu - Pilić za 24sedam!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Alastair Grant

Novak Đoković nije uspeo da osvoji 24. grend slem, poražen je u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza u dramatičnom meču sa 3:2, ali po rečima Nikole Pilića, čovek kome pripadaju velike zasluge za sve što je Srbin postigao u svojoj karijeri, smatra da nije smak sveta što je izgubio.

Iskusni trener je u razgovoru za 24sedam otkrio razloge izgubljenog finala napominjući da Nole jednostavno nije imao svoj dan u meču protiv odličnog Španca.

- Novak nije imao svoj dan, to se moglo videti tokom celog meča. Nije ga služio servis, ali ni bekhend, i to su dva razloga poraza u finalu. Ali, i pored toga igrao je pet setova, čak je imao šansu da osvoji Vimbldon, iako nije bio u šestoj brzini. Imao je loptu za vođstvo od 2:0, ali nije iskoristio. Da je tada poveo, mislim da nema šanse da bi Alkaraz uspeo da preokrene rezultat. Čak je i on sam priznao to na konferenciji - počeo je razgovor Pilić za 24sedam, pa nastavio:

Kad ne iskoristite tu šansu, onda dolazi do pada, to je iskoristio Karlos, preuzeo inicijativu i dominirao u naredna dva seta. Nole se opet vratio, odigrao fenomenalno četvrti. Ušlo se u odlučujući peti set, u kojem je Đoković opet imao priliku da napravi brejk, ali kad neće, to je tako. Jednostavno Nole nije bio u šestoj brzini i moramo da priznamo da je Alkaraz zasluženo osvojio Vimbldon.

MN Press
 

Nikola Pilić ističe da od ovog poraza ne treba da se pravi tragedija, i da je to bilo samo jedno finale u nizu.

- Ljudi, to je samo jedno finale. Život ide dalje, Noletu nije ovo prvi poraz i dosta puta je bio u ovakvim situacijama, pa se vraćao. Zašto tako ne bi bilo i ovaj put. Porazi su sastavni deo sporta. Moram da istaknem da Nole nije bio na svojoj visini, ali to je normalno. Moje mišljenje je da mu je u tom okršaju najviše nedostajao servis, a kad on ne ide, onda ti treba mnogo više kretanja, a istovremeno se gubi na samopouzdanju. Da ga je služio servis kao u meču protiv Hurkača, gotovo sam siguran da bi Novak podigao pehar u Londonu - poručio je iskusni stručnjak.

Svi se sada okreću US openu i sa nestrpljenjem očekuju novi meč trenutno dva najbolja tenisera na svetu.

- Razumem vas novinare, ali teško je predvideti šta će biti za nekih mesec i po u Njujorku. Alkaraz će biti pod pritiskom, jer mora da odbrani titulu, ali i 2000 poena, dok Novak nema šta da brani. Dolazi rasterećeno, i ako bude igrao u šestoj brzini, i služio ga servis, moje mišljenje je da će počisti Karlosa, ako se ponovo budu sastali. Naravno, prva stvar je da bude totalno zdrav. Moramo da budemo svesni da je njemu 36 godina i to su ozbiljne teniske godine.

Nikola Pilić očekuje da Đoković na vrhunskom nivou može da igra barem do 38. godina, napominjući da ga za sada telo odlično služi.

- Ponavljam, najvažnije da ga telo služi. Ako ono bude funkcionisalo kao do sada, ne vidim nijedan razlog da Novak na ovom nivou ne igra i do 38. godine. On ovo najbolje radi i zašto bi prekidao nešto u čemu dominira, uživa u tome i tako će biti dok Novak bude hteo - zaključio je Pilić za 24sedam.  

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike