Vimbldon ponovo nema razumevanja za Đokovića! Igrači nezadovoljni, ali pare su pare!

18.07.2023

08:19

0

Autor: A. S.

Britanci prelaze granice razumnog

Vimbldon ponovo nema razumevanja za Đokovića! Igrači nezadovoljni, ali pare su pare!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Alastair Grant

Kao i ranijih godina i na tek okončanom Vimbldonu, vremenski uslovi su pravili problema u rasporedu, ali i "policijski čas", pa su pojedini mečevi morali biti prekinuti pre ponoći, što je kasnije vodilo tome da su neki teniseri igrali tri dana u nizu, sa jako malim odmorom.

Među njima je bio i Novak Đoković, koji je i apelovao na organizatore da promene početak mečeva na Centralnom terenu, kako ne bi dolazilo do prekidanja mečeva i odlaganja, ali organizatori su to odlučno odbili.

Kako piše britanski Ekspres, i naredne sezone će se mečevi na Centralnom terenu igrati od 14.30 po centralnoevropskom, odnosno 13.30 po lokalnom vremenu. Tako su još jednom pokazali da nemaju razumevanja za Đokovića, koji je pružio logično rešenje situacije koja donosi velike probleme teniserima i teniserkama.

Inače, zbog policijskog časa u Londonu se ne igraju mečevi posle 23 sata, a promena od 90 minuta, koju je Novak želeo, nije moguća zbog novca. I to jer termine mečeva na jednom od najprestižnijih turnira određuje Javni servis BBC, pa ukoliko bi Vimbldon zahtevao bilo kakvu promenu, morao bi i da plati kompenzaciju.

Ugovor koji imaju ove dve strane, vredan 70 miliona evra godišnje na snazi je do 2027. godine, pa se možda tek za četiri godine mogu očekivati bilo kakve promene.

Bonus video

Košarkaški savez Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike