Pilić ponosan na bivšeg učenika: Duša mi je puna zbog Novaka!

30.01.2023

14:29

0

Legendarni trener impresioniran je kako je Đoković osvojio Australijan open, sa samo jednim izgubljenim setom

Pilić ponosan na bivšeg učenika: Duša mi je puna zbog Novaka!
Nikola Pilić i Novak Đoković - Copyright MN Press

Nikola Pilić, bivši trener Novaka Đokovića izjavio je da je srpski teniser dominantno stigao do 10. titule na Australijan openu.

- Zadovoljan sam, puna mi je duša. Novak je dokazao da je najbolji na svetu. Đoković i Nadal sada imaju po 22. grend slem trofeja. Svi željno iščekuju Rolan Garos. Cenim ono što je za tenis uradio Rodžer, ali Rafa i Novak su iznad svih. Đoković je deset puta osvojio Australijan open, a Nadal je 14. puta trijumfovao na Rolan Garosu. To su rekordi za hiljadu godina - dodao je Pilić za K1 televiziju.

Legendarni trener smatra da Rafa Nadal nije dao poslednju reč tenisu i da je zajedno sa Novakom glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa.

- Ima još vremena do Rolan Garosa. Ne znamo šta će u međuvremenu da se dogodi, pošto ima dosta mladih tenisera koji takođe žele da pobede u Parizu. Pre Pariza biće odigrano nekoliko turnira, a siguran sam da će Đoković da se koncentriše na Rolan Garos - istakao je Pilić.

Bivši Novakov trener posebno ističe da Đokovič na Australijan openu izgubio samo jedan set.

- Novak je igrao fantastično, pogotovo od četvrtfinala do finala. Njegov bekhend je puno bolji nego ranije. Ceo turnir je odigrao izvanredno i tehnički i taktički. Đoković je izuzetan i čovek i teniser. Nije ni čudo što su mu najveći rivali čestitali na pobedi. Oni su pokazali veliki respekt prema srpskom teniseru - naveo je Pilić.

Nikola Pilić se osvrnuo i na povratak Novaka na prvo mesto na ATP listi.

- Đoković se bez obzira na tretman, koji je imao prošle godine u Australiji, vratio u Melburn i učinio je najbolje što je mogao. Rezultati sve govore. Kada se stave sve brojke na sto objektivno tvrdim da je Đoković najbolji teniser svih vremena. On je to zaslužio. Godinama smo radili zajedno i drago mi je da sam mu pomogao. Ja sve govorim bez preterivanja - zaključio je Pilić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: K1

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike