Novače, ti me inspirišeš! Alkaraz pobedio Đokovića, a onda mu se i poklonio!

16.07.2023

20:39

0

Autor: D. N.

Mladi Španac zaustavio Srbina na putu ka petoj vezanoj tituli

Novače, ti me inspirišeš! Alkaraz pobedio Đokovića, a onda mu se i poklonio!
Novak Đoković i Karlos Alkaraz - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Karlos Alkaraz je u finalu na Vimbldonu o kojem će se sigurno pričati u budućnosti pobedio Novaka Đokovića. Mladi Španac je tako svrgnuo Srbina sa "londonskog trona" i kako je rekao ostvario san.

- Lepo je osvojiti ovaj turnir. Čak i da sam izgubio i onda bih bio veoma ponosan na sve što sam uradio. Što sam bio deo istorije, sa legendom ovog sporta sam igrao meč. Mogu da budem maksimalno ponosan na sve što sam uradio. Pronašao sam sebe. Ja i moj tim smo mnogo uložili da bismo doživeli ovo iskustvo - kazao je Španac, a onda dobio pitanje "šta mu je prolazilo kroz glavu kada je servirao za meč".

- Posle prvog seta rekao sam sebi: "Karlose, podigni nivo." Došli su svi ovi ljudi da me gledaju, da ne budu razočarani. Novak je neverovatan igrač. Novače, ti me inspirišeš, počeo sam da igram tenis gledajući i tebe. Ti si već osvajao turnire. Sjajan si, sve si bolje rekao od mene. Imaš 36 godina, postigao si dosta toga.

Posebno je igrati pred svim kraljevskim zvanicama. Zaista sam ponosan i drago mi je što ste došli da me podržite. Igrao sam samo dva puta pred vama, oba puta sam pobedio i nadam se da ćete doći češće. Hvala vam još jednom što ste došli da me podržite.

Alkarazu, koji je zadržao prvo mesto na ATP listi je ovo bilo tek četvrto takmičenje na travi. Poznato je da su Španci sinonim za šljaku.

- Počinjem sad da vladam travom (smeh). Nisam očekivao da ću igrati na ovakvom nivou. Samo četiri turnira sam igrao na travi. Zaista sam ponosan na rad koji smo uložili, brzo učim.

Postao je i počasni član kluba osvajanja titula, što značid a su mu vrata Vimbldona uvek otvorena.

- Znam za to, to je prelepo. Ovo je posebno i ikonično mesto za mene. Mada, moraću da ponesem propusnicu. Znam da je Federer imao probleme da ga puste, da mi se ne desi isto. Sigurno je da ću doći ovde i van turnira - zaključio je Alkaraz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike