Kralj Vimbldona dobio i svoj gvozdeni presto! BBC predstavio Novakovu dominaciju na Centralnom terenu - Nepobediv! (FOTO)

11.07.2023

09:43

0

Autor: A. S.

Prošla je decenija od poslednjeg poraza, impresivan niz nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Kralj Vimbldona dobio i svoj gvozdeni presto! BBC predstavio Novakovu dominaciju na Centralnom terenu - Nepobediv! (FOTO)
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković ima svoje dežurne kritičare, ali sve više je i onih koji jasno stavljaju do znanja da su svesni kvaliteta srpskog tenisera. Na Vimbldonu, Đoković igra za osmu titulu, čime bi se izdjednačio sa Rodžerom Federerom, koji drži rekord, odnosno petu u nizu.

I dobro mu ide. Do četvrtfinala nije imao veći izazov, a danas ga čeka Andrej Rubljov u okršaju za plasman u polufinale. Ukoliko Novak osvoji još jednu grend slem titulu, izjednačiće i rekord Margaret Kort, koja ih ima 24. Istorija mu se smeši, a toga su svesni i u Javnom servisu Velike Britanije - BBC-ju.

Naime, nakon trijumfa nad Hubertom Hurkačom, oni su objavili montažu Novaka na  "gvozdenom prestolu" iz kultnih serija "Igra prestola" i "Kuća zmaja".

 

 

Jasno je šta misle o srpskom teniseru, a fotografiju je pratio i opis:

- Vladajući kralj Centralnog terena.

Tako aludiraju i na činjenicu da je Novak stigao do 43. pobede u nizu na Centralnom terenu u Londonu, i četiri uzastopno osvojena trofeja na londonskoj travi, a poslednji poraz je doživeo pre deset godina! 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike