Dokle više? Đokovića opet omalovažavaju, ovog puta je to Nadalov stric!

11.07.2023

07:52

1

Autor: D. N.

Španac tvrdi da Srbin nije učinio za tenis koliko njegov bratanac i Federer

Dokle više? Đokovića opet omalovažavaju, ovog puta je to Nadalov stric!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Vimbldona i protivnik će mu biti Andrej Rubljov. Tako, naš najbolji teniser ima šansu da odbrani titulu, i tako dođe do svog osmog trofeja na grend slemu u Londonu.

I dok se čeka taj meč, oglasio se stric Rafaela Nadala, Toni koji ga je dugo i trenirao. Španac je u razgovoru za Clay Tennis, omalovažio rezultate Đokovića, velikog rivala njegovog bratanca. U prvi plan je istakao Rafu i Rodžera Federera, iako je po skoro svim parametrima Srbin bolji od Španca i Švajcarca.

Rafael NadalProfimedia
 

- Mislim da su Federer i Nadal značajniji za svoj sport od Đokovića. A Federer je imao najveći uticaj na sport od bilo koga drugog. Kada se povede ta diskusija o tome ko je najbolji svih vremena, moramo da ustanovimo tačne kriterijume oko kojih uvek postoji debata. Ko je najbolji - onaj koji ima svetski rekord ili onaj koji osvoji Olimpijske igre? Ne znam.

Mislim da onaj koji je uspevao da igra na vrhunskom nivou i da radi teže stvari je Federer, onaj koji je osvojio najviše svega je Đoković, a ko zna još šta bi bilo sa Rafom da nije bilo povreda. Imao bi više titula nego svi ostali - rekao je Toni Nadal, a zatim postavio i dodatno pitanje, vezano za broj grend slem titula.

Odnosno, da li bi ih Nadal imao više da se još neki grend slem igra na šljaci, njegovoj omiljenoj podlozi. Podsetimo, samo je Rolan Garos na šljaci.

- Novak je bolji jer je osvojio više titula od Rafe. Ako je Novak osvojio 23... Šta bi se desilo da se više igra na šljaci umesto na tvrdoj podlozi? Moj rođak igra tri grend slem turnira na podlozi koja mu nije omiljena, a samo jedan na svojoj omiljenoj šljaci. Isto je i sa mastersima.

Novinar je postavio i dodatno pitanje da li bi Nadal imao više Australijan opena kada bi se u Melburnu postavila šljaka umesto betona. Odmah je dobio odgovor.

- Jasno kao dan... Ima toliko malih stvari koje ljudi ne shvataju. Ako stavite jedan tip loptica, favorizujete jednog u odnosu na nekog drugog tenisera - zaključio je Nadal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike