Novak se neće žrtvovati da bi vam se dopao! Britanac objasnio svetu zašto treba da se divi Đokoviću - Njega baš briga!

11.07.2023

09:06

0

Autor: A. S.

"Da li stereotipno gledamo Đokovića kao strogog i dosadnog istočnoevropljanina i propuštamo da vidimo koliko je duhovit?"

Novak se neće žrtvovati da bi vam se dopao! Britanac objasnio svetu zašto treba da se divi Đokoviću - Njega baš briga!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Dugo se Novak Đoković borio sa pričama i komentarima kritičara, ali rezultati koje postiže na terenu i humanitarne akcije koje organizuje, su te koje govore za njega. Ipak, koliko god da Novak čini dobra dela i obara rekorde, i dalje ima onih koji redovno kritikuju, ali sve češće iskaču inostrani mediji koji drže stranu srpskom teniseru.

Tako je za vreme Vimbldona, na kome se Novak bori za osmu, odnosno 24. grend slem titulu i izjednačenje rekorda sa Rodžerom Federerom po broju trofeja u Londonu i Margaret Kort na grend slem sceni, osvanula i kolimna na portalu "Inews", koju potpisuje Stefano Hetfild.

Priču počinje rečima - Novaka Đokovića nije briga šta mislimo o njemu, to je ono što ga čini tako zanimljivim - naveo je Hetfild, koji je potom poručio da Nole neće nikome da se pokori.

Čudna ishrana, ali nema ni povreda

- Đoković je na dijeti koja se sastoju samo od povrća, orašastih plodova, semenki, belog mesa, ribe, voća i zdravih ulja. Ne unosi gluten,jer je jednom pao na nekom naučno neutemeljenom testu i to je za njega bilo dovoljno. Dodajte tome jogu i taj-či, vidite kako je Rajan Gigs imao karijeru bez povreda pošto je krenuo da se bavi tim stvarima - naveo je novinar.

- On neće žrtvovati svoja mišljenja da se dopadne publici i ne juri popularnost. Ima nečega u tome čemu se treba diviti. Novak Đoković je najopsesivnije predan elitni sportista na svetu. To ga čini i najfascinantnijim. Molim vas, čujte me. Znam da kolutate očima i pasivno agresivno uzdišete jer sam "tako dosadan". Izgleda da nikako ne možemo da zavolimo najboljeg tenisera sveta, čoveka koji je na putu da osvoji svoju osmu titulu Vimbldona, petu zaredom - navodi se u kolumni Stefana Hetfilda.

Podsetio je Britanac i da je nagrada za najpopularnijeg tenisera na svetu nedavno pripala Rafaelu Nadalu, nakon skoro dve decenije dominacije Rodžera Federera, ali da je gotovo nezamislivo da Srbin osvoji ovo priznanje.

- Da, znam da je antivakser koji je odbio da se vakciniše kako bi igrao na Australijan openu i drugim turnirima. I naravno ovo će naljutiti mnoge navijače. Ja se apsolutno ne slažem sa njim, ali mogu da vidim kako je njegova vera u sebe dovela do tog stava koji je deo njegove šire filozofije. Njegovo je telo zaista njegov hram. On neće ništa od svojih uverenja žrtvovati kako bi bio popularan.

Na kraju, podsetio je i na čuvenu Novakovu rečenicu da je tenis igra nerava i glave, jer su danas svi u formu.

- Da li stereotipno gledamo Đokovića kao strogog i dosadnog istočnoevropljanina i propuštamo da vidimo koliko je duhovit? Njegov srpski pogled na balkansku politiku nas takođe ostavlja u nelagodi. Đokovića nije briga, on ima svoju viziju. Sve to ga čini teškim čovekom da ga zavolite, šta god da se desi na Centralnom terenu. Ali ga takođe čini i najzanimljivjim sportistom sveta - navodi Stefano Hetfild na kraju teksta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike