Đoković pretrčao 146 kilometara na Vimbldonu! Noletove brojke su impresivne, ne zna čovek koja je važnija i veća! (FOTO)

10.07.2023

20:39

0

Autor: G. F.

Zadivljujuća statistika našeg asa na londonskom grend slemu

Đoković pretrčao 146 kilometara na Vimbldonu!  Noletove brojke su impresivne, ne zna čovek koja je važnija i veća! (FOTO)
Novak Đoković - Copyright Profimedia

U danima za nama Novak Đoković pomera granicu po granicu u svetskom tenisu, a nekako se poklopilo da posebno na Vimbldonu padaju rekordi.

Već znamo da je više od 10 godina neporažen na centralnom terenu, da ima 32 uzastopna trijumfa na čuvenom grend slemu, a sada su iz Vimbldona objavili statistiku našeg asa od trenutka kada je prvi put kročio na čuvenu londonsku travu!

Brojke su takve da im se ceo svet može samo pokloniti, ne zna se koja je važnija, veća, impresivnija... Čudo jedno! Počećemo od toga da se izjednačio sa legendarnim Pitom Samprasom, jednim od svojih idola, sa 90 odsto pobeda na Vimbldonu - slavio je 90 puta u 100 mečeva.

 

 

Odigrao je Nole, pazite sad, 350 setova, osvojio 2.016 gemova i odigrao 21.185 poena, a dobio ih je 11.538! Sve to uz 2.613 vinera. A možda najimpresivnije zvuče sledeće dve stavke. Đoković je na Vimbldonu pretrčao 145,8 kilometara i na terenu (računajući samo igru) proveo 243 sata i 52 minuta!

Zaista impresivno na toliko mnogo načina. A znamo da svemu tome nije kraj. Ma ni blizu kraja!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike