Zašto ja da mislim o tome, neka misli Novak! Protiv njega mora da se igra zaista, zaista sjajno!

10.07.2023

18:47

0

Autor: G. F.

Ruski teniser zna da mu je rival najbolji teniser u istoriji

Zašto ja da mislim o tome, neka misli Novak! Protiv njega mora da se igra zaista, zaista sjajno!
Rubljov i Đoković - Copyright AP/Dita Alangkara

Zbog strogih britanskih pravila i zakona namestilo se da Rus Andrej Rubljov odmorniji uđe  sutrašnje (drugi meč na centralnom terenu) četvrtfinale sa Novakom Đokovićem.

To, naravno, ne bi trebalo da znači mnogo kada budu izašli na teren, baš kao što će sve što je Rubljov izgovorio u najavi meča, biti daleka prošlost.

- Šta reći o narednom meču? Novak je jedan od najboljih igrača na travi, neko ko poslednjih godina skoro da i ne gubi na travi. Nemam ja tu šta da kažem, mogu samo da izađem i da se borim, da dam sve od sebe - rekao je Rubljov, a na pitanje da li će mu činjenica da "stoji između Novaka i istorije" dodatno otežava posao, mirno je odgovorio:

- Iskreno ne mislim o tome jer je to njegova istorija. On zna da je jedan od najboljih, pogotovo ovde, na ovom terenu. Zašto bih ja mislio o tome? Ja treba da mislim o sebi i o tome da odigram najbolje moguće.

Zna Rubljov i šta će mu biti najteže u duelu sa Đokovićem

- To što je jedan od najboljih. Ove godine zaista ne gubi, sve mečeve na grend slemovima koje igra je dobio. To je najteže. Reč je o tome da ima idealnu igru, zaista ima dobre noge. Zna kako da koristi brzinu igrača, nekada je teško da igrate sa njim, a njemu je lakše. Sa njegovim nogama i brzinom, u igri bez grešaka, natera vas na dodatne udarce i onda promašujete. Takođe i mnogo dobro servira, mnogo dobro. U svim pravcima, uvek blizu linija sa ogromnim procentom ubačenog prvog servisa. Teško ga je slomiti, a onda vam sjajnim nogama sve vrati. Protiv njega morate da igrate zaista, zaista sjajan meč.

Đoković i Rubljov odigrali su do danas četiri meča. Tri puta je slavio naš as, a jednom Rus. Ovo će im biti prvi meč koji ne igraju na tvrdoj podlozi, a zanimljivo je da je Nole slavio na Australijan openu i dva puta na Završnom mastersu, dok je Rubljov jedinu pobedu ostvario u Beogradu prošle godine.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike