Brenin i Bobin kum pokrenuo humanitarnu akciju: Šaljite SMS, pretvorite me u prosjaka!

01.06.2023

14:47

0

Autor: D. P.

Dobar stimulans za Rumune

Brenin i Bobin kum pokrenuo humanitarnu akciju: Šaljite SMS, pretvorite me u prosjaka!
cirijak - Copyright Profimedia

Rumunski milijarder Joc Cirijak, čije se bogatstvo procenjuje na dve milijarde evra, pozvao je sve građane svoje zemlje da ga osiromaše.

Učiniće to tako što će nastaviti da šalju SMS poruke iz zemlje od dva i četiri evra, kao i one vrednije iz inostranstva, za pomoć državnim bolnicama u zemlji.

Cirijak će zauzvrat svaku dobijenu poruku da udvostruči svojim novcem i zato poziva sve da šalju sms-ove kako bi ga pretvorili u prosjaka.

Fotografija za ovu kampanju i jeste Cirijak koji prosi na ulici.

Profimedia
Jon Cirijak i Boris Beker

- Video sam da vam je stalo i čestitam vam na dva evra donirana prošle godine. Ali daleko od toga da ste me osiromašili, daleko! Niste uspeli! Iz tog razloga, i ove godine vam dajem priliku. Hajde, ruka ruci! Vi dva evra, a ja ću ih udvostručiti kao što sam obećao prošle godine i ispunio sam obećanje kao i uvek. Ali dajte malo truda - poručio je Cirijak Rumunima:

- Razgovarajte sa porodicom, razgovarajte sa prijateljima, razgovarajte okolo. Zašto? Privatni novac, naš, ide u državne bolnice. Koje, u stvari, ne pripadaju državi, one pripadaju nama, narodu, jer su nam potrebne. Pokret, idemo na posao! I konačno da znate nešto. Ako me osiromašite, vratiću se na posao. Pogledajte me, mlad sam, jak, imam sve što mi treba - izjavio je Jon Cirijak.

Cirijak je 9. maja napunio 84 godine.

U našoj javnosti je poznat i kao kum Bobe Živojinovića i Lepe Brene.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike