Ovaj Nole je prava mašina: Đoković demolirao Fučoviča!

31.05.2023

23:16

0

Srpski teniser pobedio Mađara sa 3:0 i plasirao se u 3. kolo Rolan Garosa

Ovaj Nole je prava mašina: Đoković demolirao Fučoviča!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Martonom Fučovičem sa 3:0 (7:6, 6:0, 6:3) i zakazao duel sa starim znancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Nole je još jednom pokazao svoju dominaciju u meču sa Mađarom, jer je i u petom njihovom odmeravanju snaga slavio protiv Fučoviča.

Veoma čudan meč, pogotovo se to može odnositi na prvi set koji je igran punih 90 minuta, sa mnogo tenzije, preokreta, ali u taj-brejku srpski teniser je izašao kao pobednik.

Čini se da je to prelomilo duel, u drugom totalno druga slika. Đoković je počeo da kontroliše igru, a najbolji pokazatelj je da protivniku nije dozvolio da osvoji nijedan gem. Već tada se videlo da je Nole blizu plasmana u treće kolo Rolan Garosa.

U trećem, čini se da je Đoković igrao rutinski, dominirao na Filipu Šatrijeu, i na kraju zasluženo stigao do nove pobede.

Nema dileme da ga u narednom okršaju protiv Fokine očekuje mnogo teži duel, ali nadamo se da će Đoković i iz tog meča izaći kao pobednik.

BLOG VIDEO:

6:3 - KRAJ 

5:3 - Noleta deli još samo jedan gem do plasmana u 3. kolo Rolan Garosa.

4:2 - Potvrđen brejk, Nole polako grabi ka pobedi u drugom kolu Rolan Garosa. Srpski teniser kontroliše igru i u trećem setu.

3:2 - Ma, tako je. Đoković ponovo ima prednost brejka. Sve je bliži plasmanu u treće kolo, za to su mu potrebna još tri gema. 

2:2 - Najvažnije da je Đoković prekinuo seriju Fučoviča i izjednačio na 2.2. Nole je bio siguran na svom servisu, osvojio ga je bez izgubljenog poena.

 

 

1:2 - Mađar pravi mini preokret, od 0:1, stigao do 2:1. Očekuje nas nema dileme uzbudljiv treći set.

1:1 - Nole nije potvrdio brejk, Fučović je osvojio gem na servis našeg igrača. U trećem setu kreće se od nule!

1:0 - Novak je prava mašina. Đoković i na početku trećeg seta, stiže do brejka. Sve je bliži plasmanu u treće kolo Rolan Garosa.

Počinje treći set:

6:0 - Kakav drugi set Novaka Đokovića. Najbolji pokazatelj da protivniku nije dao da osvoji nijedan gem. Fenomenalni Đoković je pokazao zašto je najbolji teniser na svetu. 

5:0 - Kakav drugi set Novaka Đokovića, prava mašina u ovom delu meča. Fučović ne zna šta ga je snašlo.

4:0 - Đoković je potvrdio i drugi brejk. Sada je totalno drugačija situacija, Nole sve bliži osvajanju drugog seta.

3:0 - Novak stiže do dva brejka prednosti, što će umnogome da olakša nastavak drugog seta srpskom igraču. Definitivno je Đoković podigao ritam igre, dok se kod Fučoviča vidi pad. 

2:0 - Nole se vraća u svoj ritam. Kontroliše igru i najvažnije da je potvrdio brejk. Majstore, samo ovako nastavi.

1:0 - Preslikan početak meča. Đoković pravi brejk na početku drugog seta, nadamo se da će mnogo značiti našem igraču za nastavak okršaja.

Počinje drugi set:

7:6 - Uh dobro je. Đoković se baš namučio u prvom setu, ali najvažnije da je stigao do prednosti. Ovaj set se igrao čak 90 minuta. Verujemo da ovo može biti dodatni motiv za našeg igrača.

6:6 - Odluka ko će osvojiti prvi set pada posle taj-brejk. Nole je definitivno u mini krizi, bori se za svaki poen, teže nego što se to od njega očekuje. 

6:5 - Napokon je Đoković osvojio gem i poveo u prvom setu. Ajmo, Nole do još jednog brejka, a onda i do prvog seta.

5:5 Fučovič u ritmu, dok je kod Novaka totalno drugačija slika. Pao je intezitet igre kod srpskog igrača, i to je mađarski igrač iskoristio.

5:4 - Nije moglo gore. U najgorem mogućem trenutku Đoković gubi svoj servis. Obojica kreću od nule. 

5:3 - Bro je Marton osvojio lako svoj gem. Sada je sve u rukama našeg igrača, jer servira za prvi set.

5:2 - Uf, kad je ovo preživeo Đoković, onda je sve lakše. Imao je Fučović čak tri brejk lopte, ali Novak je još jednom pokazao zašto je najbolji teniser sveta. Deli ga još jedan gem do osvajanja prvog seta.

4:2 - U katastrofalnim uslovima za igru zbog jakog vetra, Mađar dobija svoj drugi gem. Neverovatno koliko traje već prvi set, već 52 minuta.  

4:1 - Kako bitan osvojen gem za Đokovića, iako je Fučović imao dve brejk lopte, ali srpski teniser uspeo da ih spasi i održi prednost. Sve je bliži osvajanju prvo seta. Treba istaći da su uslovi za igru veoma teški, jer duva jak vetar, i smeta obojici. 

3:1 - Mađar stiže do prvog gema na meču, iako je Nole imao šansu za još jedan brejk. Ali, važno je da Đoković diktira tempo i da ima prednost gema.

3:0 - Najvažnije da je Nole potvrdio brejk, ima tri gema prednosti. Odličan početak za našeg igrača, neka samo tako nastavi. 

2:0 - Nije mogao bolji start za srspkog tenisera. Već na startu napravio brejk, što će mnogo značiti za Đokovića.

1:0 - Najvažnoije da je Đoković osvojio prvi gem na meču. Mučio se Nole na svom servisu, ali je stigao do vođstva. Fučovič je pokazao da nema nameru da se preda bez velika borbe.

Nole prvi servira. Idemo Đokoviću u još jednu pobedu na Rolan Garosu.

Nole ima veliku podršku navijača, dosta njih je došlo sa srpskim trobojkama  

Novak Đoković izlazi na teren Filipa Šatrijea.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike