Albanski ekstremisti uništili Đokovićev mural u Orahovcu! Tako bolesne glave shvataju Noletovo "Stop nasilju"!

30.05.2023

09:38

0

Autor: G. F.

Isto se dogodilo i u februaru ove godine, reagovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković

Albanski ekstremisti uništili Đokovićev mural u Orahovcu! Tako bolesne glave shvataju Noletovo "Stop nasilju"!
žitelji Orhaovca u akciji čišćenja prefarbanog murala Novaka Đokovića - Copyright Kosovo onlajn

Najbolji srpski i, bez obzira na to što trenutna lista ne pokazuje tako, najbolji svetski teniser Novak Đoković poslao je juče nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa poruku celom svetu.

Napisao je "Kosovo je srce Srbije" i "Stop nasilju", te jasno pokazao planeti šta misli o dešavanjima na jugu Srbije.

Poruka jasna da jasnija ne može biti ipak je izazvala nemir među nekim bolesnim glavama, pa je mural u Orahovcu posvećen Novaku Đokoviću uništen tokom noći.

Kosovo onlajn
Uništen mural Novaka Đokovića

Kako javlja sajt Radio Goraždevac, stanovnici gornjeg dela Orahovca ovog jutra, oko šest sati, zatekli su uništen mural.

Oslikavanje murala Đokovića u gornjem delu Orahovca je deo projekta "Boja u vazduhu", koji je realizovala organizacija "Amici di Decani", u saradnji sa umetnikom Deroksom, koji je početkom prošle godine u mestima sa srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji oslikao murale po želji i dogovoru sa domaćinima.

Mural Đokovića je oslikan na jednoj srpskoj kući prekoputa crkve u Orahovcu u martu 2022. godine, a već je bio uništen u februaru ove godine.

Kako izgleda uništen mural posvećen našem asu, objavio je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uz jasan komentar:

 

 

Tokom noći uništen je mural Novaka Đokovića u Orahovcu i ispisane su poruke terorističke UČK. Ekstremisti udaraju tamo gde su Srbi najizolovaniji i najranjiviji. To je slika i prilika Kurtijeve ekstremističke politike na KiM!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike