Britanac napao Đokovića i objasnio pozadinu incidenta u Rimu: Nikad mi ništa nije rekao i nikada se nije izvinio!

31.05.2023

08:42

0

Autor: D. P.

Možda je sada jasnije zašto mu je smečovao u noge, već je bio nervozan na početku meča

Britanac napao Đokovića i objasnio pozadinu incidenta u Rimu: Nikad mi ništa nije rekao i nikada se nije izvinio!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Najbolji britanski teniser Kameron Nori vratio se na svoj duel sa Novakom Đokovićem u Rimu, kada se dogodio incident pogodivši Srbina u nogu iz jednog smeča koji je mogao da završi bilo gde na terenu, jer je protivnik već bio okrenuo leđa.

Đoković je posle tog incidenta rekao da ga je Nori mogao videti krajičkom oka kako se povlači ka liniji servisa, okrenut mu leđima, ali da Noriju to nije bilo dovoljno, već je snažno ispucao loptu pod noge.

Nori ide sistemom da je "napad najbolja odbrana" i umesto svog viđenja ovog problema sa Srbinom, navodi jedan za koji nismo znali, a koji bi mogao biti uzrok onakvog smeča.

Naime, Đoković je kasnio na zakazani početak meča čak deset minuta i to je Nori video kao nepoštovanje. Britanski Telegraf o tome piše sledeće:

Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
Novak Đoković

- Na njihov susret četvrtog kola u Rimu 16. maja, Đoković se odlučio da radi sa fizioterapeutom i tako je stigao sa više od deset minuta kašnjena na meč zakazan u 11 sati. Da bi dodatno frustrirao Norija, Đoković se nikada nije izvinio zbog kašnjenja - piše engleski dnevnik Telegraf.

Đoković se posle meča požalio i na to što je Nori svaki poen slavio provokativno gledajući ga u lice. Na sve to Britanac kaže:

- Želeo je još malo vremena za masažu, a meč je bio zakazan za 11.00 sati. I izašli smo možda sa 11, 12, 13 minuta zakašnjenja, mislim da on nije video nikakav problem u tome - rekao je Nori.

- Nikad mi ništa nije rekao. I nikada se nije izvinio. Pitao sam službenike "da li je to bilo u redu da se to uradi“, a oni su rekli da, to je u okviru pravila.

 

Što se tiče njegovih proslava poena, za koje se Đoković požalio da su se desili "u lice“, Nori je iskreno bio zbunjen.

- U svim sportovima volim da vidim kako se igrači takmiče i zaista žele da pobede. Takmičim se koliko mogu. Ne pokušavam da ometam drugog momka. Zaista sam oduševljen kada osvojim svaki poen koji mogu. Ovo je jedini put da je neko imao problem sa tim. Uopšte nisam mislio da sam mu slavio u lice. Mislim da sam, ko me poznaje, prilično glasan na nekim mečevima. Za mene je to bio običan teniski meč. Malo sam osećao kuk i uzeo sam medicinski tajm-aut. To je u okviru pravila. A ako je on morao da bude sa fizioterapeutom deset minuta i to mu je pomoglo, mislim da je to u okviru pravila. Nisam znao pravila, ali sada znam. Obično sam prilično tačan momak - rekao je Nori.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike