Jelena je videla nešto u meni, sve sam od nje naučio! Novakova oda najvažnijoj ženi - Čitala mi je Puškina i puštala klasike!

20.05.2023

07:58

0

Autor: A. S.

Đoković priznao šta je pronašao kod nje

Jelena je videla nešto u meni, sve sam od nje naučio! Novakova oda najvažnijoj ženi - Čitala mi je Puškina i puštala klasike!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili)

Još uvek aktuelni broj jedan, Novak Đoković je tokom mastersa u Rimu dao opširan intervju Korijere dela seri u kome je pričao o mnogim detaljima koji do dan, danas nisu bili poznati. Tako je otvorio dušu na temu Kosova i Metohije, Ukrajine, vakcinacije, svojih velikih rivala - Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ali i o prvim danima karijere i o tome šta ga je nateralo da bude ambiciozan i perfekcionista.

U međuvremenu je eliminisan sa turnira u četvrtfinalu, uspešniji je bio Holger Rune, ali ovaj intervju je izazvao veliku reakciju.

Verovatno najemotivniji deo istog je priča o NATO bombardovanju, kada se dotakao i prvog trenera, Jelene Genčić.

- Jelena je videla nešto u meni. Sve sam naučio od nje. Ako sam takav perfekcionista to je jer je ona to bila. Ona je otkrila Moniku Seleš i naterala me da se zapitam. 'Da li želiš koka kolu? Monika Seleš ne pije koka kolu. Da li želiš burger? Monika Seleš ne jede brzu hranu...'- rekao je Novak.

Kako je naveo, pažnju na detalje krenuo je da obraća upravo kroz saradnju sa njom. 

- Ona mi je takođe omogućila da napredujem kao čovek, pripremila me za život. Moj zaista holistički pristup životu, obraćanje pažnje na to šta jedem, kako spavam, kako se oporavljam, kako mislim, sve sam to pronašao kod nje.

Uz Genčićevu je krenuo da sluša klasičnu muziku, a ona mu je čitala Puškinove pesme.

- Vodila me je kući i terala da slušam klasičnu muziku. Mocarta, Baha, Vivaldija. Čitala mi je Puškinove pesme i pokazivala videe šampiona: Agasijev bekend, Samprasov servis, Rafterov i Edbergov volej, Bekerov forhed i skokove. Ali te skokove nikada nisam naučio da radim - rekao je Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike