Nole bez dlake na jeziku: O torturi u Australiji, napadima da je antivakser, dotakao se i rata u Ukrajini!

15.05.2023

12:28

0

Đoković dao u intervju koji nije imao veze sa tenisom

Nole bez dlake na jeziku: O torturi u Australiji, napadima da je antivakser, dotakao se i rata u Ukrajini!
Novak Đoković - Copyright MN Press

Novak Đoković je defintivno u centru pažnje na Mastersu u Rimu i zaokuplja najveću pažnju novinara u prestonici Italije.

Najbolji teniser svih vremena dotakao se tvrdnji da je antivakser, ali rata u Ukrajini, kao i torturi koju je imao u Australiji, ali i ostalih tema koje nisu toliko vezane za sport.

- Stalno se priča kako sam ja antivakser, a to nije istina. Smatram da svaki čovek treba da ima izbor i slobodu odlučivanja, bez nametanja sa strane. Jer to je vezano za tvoje telo i šta ćete ubrizgati u sebe. Dao sam bio jedan intervju za BBC, nakon dolaska iz Australije, i tada su izbacili neke moje rečenice vezane za vakcinu, naravno one koje nisu bili po njihovoj volji i tada sam odlučio da više ne pričam na tu temu - kazao je Đoković.

Srpski teniser se osvrnuo i na period kada je bio u zatvoru u Australiji, napominjući kroz kakav je pakao prošao u tom periodu.    

- To je jedan od najtežih perioda u mom životu. Slobodno mogu da kažem, da je taj hotel bio kao zatvor. Nisam ni prozor mogao da otvorim. Iako sam tamo bio nedelju dana, bilo je jezivo, mogu da zamislim kako je bilo nekim ljudima koji su bili tamo mnogo duže od mene. Drago mi je da je moj slučaj otvorio temu vezanu i za te momke koje sam video u tom strašnom hotelu. Sećam se jednog Sirijica, koji je u tom objektu proveo čak devet godina, ali sam čuo da je otišao u Ameriku i baš bih voleo da ga vidim kada budem boravio u Njujorku tokom US opena. 

Novak Đoković se dotakao i rata u Ukrajini i koliko narod tamo pati, napominjući da najviše stradaju obični ljudi.

- Ja sam kao dete osetio rat i znam koliko narod pati zbog toga. U njemu niko ne pobeđuje. Rat je najstrašniji čovekov izum, nešto najgore što može da ti se desi u životu. To sam najbolje osetio na svojoj koži, koliko je patila moja porodica, moj narod. Samo da se molimo Bogu da se ovo zlo što pre se završi u Ukrajini. Ali, očigledno da nije tako, rat tamo ide sporo, a svakim danom sve je razorniji - zaključio je Đoković.  

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike