Šokantan kraj za Novaka u Rimu! Rune dominantno do polufinala!

17.05.2023

16:45

0

Autor: A. S.

Mladi Danac bio daleko bolji igrač i zasluženo savladao Đokovića

Šokantan kraj za Novaka u Rimu! Rune dominantno do polufinala!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Najbolji srspki i svetski teniser Novak Đoković završio je učešće na turniru u Rimu.

U polufinalu će igrati Danac Holger Rune koji je nadigrao Đokovića sa 6:2, 4:6, 6:2 i zasluženo prošao dalje.

Mnogo bolje je od samog starta izgledao mladi Danac na terenu. Novak nije uspevao da pronađe ni svoj ritam, ni svoju igru. Grešio je previše za njegove standarde, morao da uzima i tablete protiv bolova, ali mu je najveći problem svakako bila fantastična igra rivala.

Jednostavno, Holger Rune je u najvećem delu meča imao spreman odgovor na sve Novakove pokušaje. Kada je trebalo da diktira poene on ih je uspešno diktirao, kada je osetio da je potrebno da samo prebacuje lopticu preko mreže, radio je upravo to... I poen po poen sticao samopouzdanje i vladao situacijom na terenu.

Kada je nakon sat i 10 minuta prekida zbog kiše Đoković uspeo da napravi brejk sa dva vezana poena i osvoji drugi set pomislili smo da će stvari krenuti na bolje. Ali to se nije desilo. Ponovo je Rune bio briljantan i aspolustno zasluženo stigao do drugog trijumfa nad Novakom u tri dosadašnaj meča, i plasmana u polufinale turnira u Rimu.

BLOG UŽIVO:

2:6 - Meč je završen. Đoković je ostao bez polufinala Rima, tamo će igrati Rune.

2:5 - Novak je uz dosta problema osvojio ovaj gem. Prema svemu viđenom ne deluje da će meč potrajati neko duže vreme. Rune servira za meč, Đokoviću treba čudo. 

1:5 - Poaraz sada deluje neizbežno. Rune zaista igra vrhunski tenis, a Noletu mnogo stvari ne polazi za rukom.

1:4 - Evo jednog gema i za Novaka u trećem setu.

0:4 - Teška situacija postaje sve teža. Ne izgleda moguće izvući se, ali ako neko to može, onda je u pitanju Novak Đoković! Viče Nole i na svoj stručni štab veoma često, pokušava i tako da izbaci negativnu energiju.

0:3 - Nije dobro! Nikako nije dobro. Izgubio je Novak i drugi servis gem u trećem setu, a kada se vidi kako igra Rune, teško je verovati u preokret. Sada je Đoković raspravljao sa sudijom zbog opomene koju je dobio zbog prekoračenja vremena. A preko svega ponovo počinje da sipi kiša.

0:2 - Velika borba viđena je u ovom gemu. Nije Nole stigao do brejka, ali je pokazao da može da se nosi sa servisom rivala.

0:1 - Naopako je krenuo treći set. Tri vezane brejk lopte za Runea od kojih je drugu pretvorio u brejk.

- Samo dva poena odigrana su posle pauze i oba je osvojio Đoković. 1:1 je u setovima krećemo ispočetka u odlučujuću bitku.

 

 

6:4 - Savršenim drop-šotom Novak je došao do tri vezane set lopte. I odmah je prvu iskoristio!

- Meč je nastavljen. Rune servira, gubi 5:4 i 0:30, ali ima set prednosti.

15.42 - Igrači su na terenu, zagrevanje je u toku.

15.20 - Meč neće biti nastavljen pre 15.40.

Meč je prekinu, pri vođstvu Đokovića od 5:4 i 30:0 na servis Runea u drugom setu. Danac je dobio prvi set!

 

 

5:4 - Kada to niko nije očekivao Novak je upao u nove probleme. Tri vezane brejk lopte zaradio je Danac posle poena u kom su razmenjena 34 udarca. Drugu je iskoristio i vratio se u set! Kiša ponovo pojačava!

5:3 - Osvaja Rune gem, kiša smanjuje tempo, a Nole će servirati za izjednačenje u setovima. I to sa novim loptama.

- Dok mu leče koleno Rune se žali supervizoru na sudiju Lojanija. I on je dobio nešto za popiti kako bi se smanjili problemi sa bolovima. Konačno smo videli i snimak spornog poena i deluje da je Danac bio u pravu!

5:2 - Siguran gem Novaka koji igra sve bolje. Kiša pada sve jače, Rune u žestokoj raspravi sa sudijom, pale su tu i neke teške reči. I dalje mu smeta ona lopta za koju smatra da je bila van terena iako je drugačije preduđeno. I Danac traži pomoć medicinskog tima. Izgleda da ima problem sa kolenom.

4:2 - Rune je imao raspravu sa sudijom Lojanijem oko jedne lopte. Poen je na kraju pripao našem asu, pa je umesto gema za Danca na semaforu stajalo 40:40. Stigao je Nole do brejk lopte i uspeo da je iskoristi! Šire se kišobrani na tribinama.

3:2 - I ovaj gem je Novak uspeo da upiše na svoj saldo. Vreme je da polako počnu da deluju i tablete koje je popio, a onda bismo mogli da gledamo pravog Đokovića na terenu.

2:2 - Nema Nole rešenja za igru odličnog rivala.

2:1 - Uz mnogo muke naš as je izvukao ovaj servis gem. Đoković traži medicinsku pomoć, jasno je od samog početka meča da nešto nije u redu sa našim teniserom. Dobio je tablete protiv bolova.

1:1 - Uzvraća Rune istom merom. Zaista igra vrhunski tenis.

1:0 - Lako je Novak osvojio svoj servis. Nadamo se da se "resetovao" u pauzi između da seta! Deluje da će meč biti prekinut zbog kiše!

 

 

2:6 - Rezultat sve govori. Prvi set je u potpunosti pripao Runeu!

2:5 - Izvukao se Đoković za sada. Ali mora pod hitno da pronađe svoju igru kako bi uneo malo drame u meč. Dosad sve ide baš kako Rune želi.

1:5 - Danac potpuno dominira, Novak ne uspeva da pronađe ni ritam svoje igre ni odgovore na odličnu igru Runea.

1:4 - Nova brejk lopta za Danca posle sjajnog poena i razmene zaista sjajnih udaraca. Rune uspeva da po drugi oput oduzme servis Noletu. Sada je već ozbiljna situacija.

1:3 - Uzvraća Rune i posle 40:30 osvaja novi servis gem.

1:2 - Evo i prvog gema za Noleta. Bez izgubljenog poena!

0:2 - Imao je Đoković 0:30 i 15:40 da odmah vrati stvari na početak. Nije uspeo srpski as da iskoristi dve vezane brejk lopte, pa je Danac potvrdio brejk sa starta meča.

0:1 - Pravi mali kuriozitet je da je prvi poen Novak osvojio asom iz drugog servisa! Usledile su tri greške i dve brejk lopte za Runea na samom startu. Iskoristio je već prvu i bolje otvorio meč.

13.13 - Meč je počeo servisom Novaka Đokovića.

13.04 - Đoković i Rune su na terenu! Na tribinama veliki broj srpskih zastava i transparenata podrške najboljem svetskom teniseru. Oba igrača doćekana su ovacijama!

12.59 - Igrači su u hodniku kompleksa Foro Italiko. Očekuje se da uskoro izađu na teren, ukoliko se vremenski uslovi drastično ne pokvare.

 

 

12.47 - U Rimu paducka kiša, temperatura je oko 18 stepeni, a ima i vetra koji duva jačinom od 9 kilometara na čas.

12.32 - Biće ovo treći međusobni duel Đokovića i Runea, a obojica imaju po jedan trijumf.

 

 

11.30 - Novak je stigao da odradi i trening pred meč.

 

 

- Novak je do četvrtfinala stigao pobedom nad Kamerunom Norijem, u meču koji su pratile i neke situacije, poput "slučajnog" slanja loptice Britanca u telo srpskog igrača.

Rune je pak savladao Alekseja Popirina, a interesantno da su i Srbin i Danac kasno završili svoje duele, tačnije da su imali manje od 24 sata za odmor pred današnji okršaj. Organizatori su odlučili da njih postave na otvaranju programa.

Biće ovo treči duel Novaka i Runea, a u ovom trenutku je odnos 1:1. Đoković je slavio pre dve godine, na US openu, dok je Danac uzvratio prošle sezone na mastersu u Parizu.

 

 

Kao što se već zna, Rune je više puta isticao da je veliki Novakov fan, još iz dečačkih dana, pa nema sumnje da će mu ovaj susret biti značajan i iz tog ugla.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike