Želim da odem na Kosovo i Metohiju sa Jelenom i decom! Novak nikad iskreniji - Za svakog Srbina Kosovo i Metohija su u srcu!

16.05.2023

18:27

0

Autor: A. S.

Porodica Đoković vodi poreklo sa juga i to je srpskom teniseru veoma važno

Želim da odem na Kosovo i Metohiju sa Jelenom i decom! Novak nikad iskreniji -  Za svakog Srbina Kosovo i Metohija su u srcu!
Novak Đoković - Copyright MN Press

Novak Đoković je danas u centru pažnje sportske javnosti nakon duela sa Kamerunom Norijem u mastersu u Rimu, a nakon meča je dugo razgovarao sa medijima.

Tako je Italijanima "otvorio dušu" i dotakao se bitne teme - povratku na Kosovo i Metohiju.

Kao što je i poznato, porodica Đoković vodi poreklo sa Kosova i Metohije, a Novak je otkrio da jednog dana planira da se vrati i to sa celom porodicom. 

- Želim da odem na Kosovo i Metohiju sa svojom suprugom Jelenom i da tamo krstimo našu decu, osmogodišnjeg Stefana i petogodišnju Taru, Znam da je ta tema veoma osetljiva. Sukob je i dalje prisutan tamo, ne oružani, ali ima tenzije. Ne želim da budem uključen u politiku, ali za svakog Srbina Kosovo i Metohija su u srcu, u centru naše kulture, našeg identiteta, tradicije, religije…- kazao je Novak medijima.

Takođe, među brojnim temama, dotakao se i Emira Kusturice i istakao da je od jednog od najčuvenijih srpskih režisera mnogo naučio. 

- On je još jedna osoba od koje sam mnogo naučio. Ne slažemo se oko nekih stvari, ali je on zaista iskren čovek koji ima hrabrosti da iznese svoje ideje i da ih brani pod medijskim pritiskom. I ja znam ponešto o tome, sa svim pritiskom koji sam imao poslednje tri godine...

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike