Nole u centru ukrajinskog skandala! Poznati fašista i fudbaler Roman Zozulija: Kako je Ševčenko sedeo pored onog s.anja?!

18.05.2023

15:56

1

Autor: D. P.

Skandal

Nole u centru ukrajinskog skandala! Poznati fašista i fudbaler Roman Zozulija: Kako je Ševčenko sedeo pored onog s.anja?!
Copyright printscreen

Meč Lige šampiona između Milana i Intera koji su zajedno iz lože pratili srpski tenser Novak Đoković i ukrajinski fudbalski as Andrej Ševčenko imao je veliki odjek baš zbog tog detalja gde se vidi da dva velika sportsmena i prijatelja sede jedan pored drugog.

Bivši ukrajinski reprezentativac i napadač španskog trećeligaša Rajo Mahadahonda Roman Zozulija napao je Ševčenka što je sedeo pored "proruski orijentisanog Đokovića", pri tome nije birao reči...

- Glupost? Dvostruki aršini? Ako ste ambasador humanitarne platforme "United 24" za podršku Ukrajini, onda pored snimanja promo spotova, imate i odgovornost za reputaciju. I to ne ličnu, već za celu zemlju. I ako ste pozvani na fudbal, a pored njega sedi sportista sa iskrenim proruskim stavovima, onda se a priori ne možete priviti uz njega blaženog pogleda. Svesni Ukrajinac sa ovim sranjem neće sedeti na hektar udaljenosti. Pa zašto tu sedi naš nacionalni ponos? Da li je Andrej Ševčenko znao da sedi pored srpskog tenisera Novaka Đokovića? Da li je Andrej Ševčenko znao da su Srbin i njegov otac aktivni rusofili? Da li je Andrej Ševčenko znao da je Novak Đoković za povratak sportista iz Ruske Federacije i Republike Belorusije u sport - pita bivši reprezentativac Ukrajine koga su i u Španiji optuživali za fašizam:

twitter@FonsiLoaiza
Roman Zozulija

- Očigledno je znao. Kao što je znao da Abramovič radi u interesu Rusije kada je tražio da mu se ukinu sankcije, oni su bili poslovni partneri do novembra 2022. godine. Kao što je znao da je Infantino bio potpuno kontrolisan i korumpiran od strane Rusije kada se slikao sa njim. Kako je znao da ide u NOK, vrvi od bivših regionalaca. I izašao je iz toga tek nakon što je dobio glasan publicitet. Iz nekog razloga, Andrej Nikolajevič se tvrdoglavo pretvara da su njegovi lični interesi, prijateljstvo i sklonosti van rata. Neka vrsta situacionog patriotizma. Zahtevamo sankcije celog sveta i neprihvatanje ruskih sportista na međunarodna prvenstva i takmičenja, a naš ambasador se druži sa glavnim pristalicama i propagandistima suprotnog gledišta. Pa da li smo posle toga adekvatno percipirani u svetu? Dugo sam ćutao o tome i čak sam priznao da čovek može da pogreši, ali sada su njegove greške postale sistemske. Pa da li je to greška? I ne razumem zašto ovo odgovara ukrajinskim sportskim novinarima? Po vašem mišljenju, zar nije vreme ili postoji neki drugi razlog - napisao je Zozulija na Instagramu, koji je kasnije zaključao.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike