Nekada sam bio besan što igram sa Nadalom i Federerom: Novak ima jasne ciljeve u nastavku sezone!

22.03.2023

07:50

0

Autor: A. S.

Đoković se sprema za važnije mečeve

Nekada sam bio besan što igram sa Nadalom i Federerom: Novak ima jasne ciljeve u nastavku sezone!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Kamran Jebreili

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, ovog ponedeljka je izgubio prvo mesto na ATP listi, jer nije učestvovao na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama, ali glavni fokus su turniri koji slede.

Tokom pauze, Đoković je razgovarao za CNN, a u opširnom intervjuu, dotakao se onoga što sledi, mišljenju o Sereni Vilijams i odnosu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Takođe je istakao da se ne kaje zbog odluka koje su vodile neigranju Indijan Velsa i Majamija, a dodao je i da ga negativni komentari ne dotiču.

- Ne. Naprotiv. Imam entuzijazam i motivisan sam više nego ikada, za sport, porodicu, moju fondaciju, svime čime se bavim. Ne želim da žalim ni za čim i mislim o negativnim stvarima u životu, jer će ih biti više. To je normalno, to je život. Tokom odrastanja, i života u ratom zahvaćenoj zemlji, naučio sam kako da ostaneš jak. Identitet i integritet i moja prava su iznad svega - rekao je Novak i osvrnuo se ciljevima u nastavku sezone:

- Počinje sezona šljake. Odrastao sam na toj podlozi. Rolan Garos, Vimbldon, US open, to su najveći ciljevi ove godine. Nadal je tu, kralj šljake, on je tu favorit broj jedan, a tu je i Alkaraz.

Novinarku je potom interesovalo kakav odnos danas Novak ima sa legendarnom Serenom Vilijams.

- Nemamo mnogo vremena da pričamo koliko je dobra. Neverovatna je, prvo kao osoba. Imam sreću da poznajem Serenu privatno. Imamo i nekoliko zajedničkih inicijativa van terena. Jako sam srećan da je vidim kako se ostvaruje kao majka. Pričamo o roditeljstvu, sportu, zdravlju. Zanima je kako da ode na sledeći nivo. Mada, ne razumem šta ima još da unapredi. Ono je godinama ikona našeg sporta.

Na kraju, dotakao se i rivalstva sa Nadalom i Federerom, koje se nalazi u krugu jednih od najvećih u svetu sporta.

- Na početku moje profesionalne karijere, dok sam se probijao, bilo je samo Federer ili Nadal. Njihovo rivalstvo i ti epski mečevi. Bilo je teško da se tu ubacim i postignem velike stvari. Morao sam da postignem velike stvari da bih uopšte mogao da budem u priči sa njima. Čast je biti deo ere sa njima.  Ponekad sam bio besan što sam u istoj eri, ali kada se danas osvrnem, zahvalan sam. Oni su me učinili igračem koji sam danas. Učinili su me jačim mentalno, fizički, sve zbog mečeva koje smo igrali, kao i onih koje sam izgubio od njih - istakao je Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike