Novak je najbolji teniser svih vremena: Pilić za 24sedam otkrio tajnu koju nije smeo da kaže godinama

12.07.2021

12:25 >> 13:27

0

Autor: Milan Nastić

Bivšem treneru prvog reketa sveta pao kamen sa srca nakon što je Đoković osvojio Vimbldon

Novak je najbolji teniser svih vremena: Pilić za 24sedam otkrio tajnu koju nije smeo da kaže godinama
Copyright Profimedia.rs

Proslavljeni teniski trener Nikola Pilić, koji je dosta pomogao Novaku Đokoviću u karijeri, kazao je za 24sedam da napokon može da kaže da je srpski igrač najbolji teniser svih vremena.

On se po broju titula na grend slemovima izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafom Nadalom.

Pročitajte još

– Dugo nisam hteo da izgovorim ove reči, ali posle osvajanja Vimbldona, definitivno mogu da kažem da je Đoković najbolji teniser svih vremena. Prethodnih godina sam se uzdržavao da to kažem, ali sada to mogu da istaknem sa velikim ponosom. Mnogo mi je drago što je Novak ostvario karijeru iz snova. Brojke govore u njegove ime. U odnosu na Federera i Nadala, u svemu je bolji od njih – međusobnim duelima, mastersima, a sada se sa njima izjednačio po broju osvojenih grend slemova. Pritom, Novak nije dao poslednju reč, igra fenomenalan tenis i verujem da će u ovom pobedničkom ritmu nastaviti. Iskreno se nadam da može da osvoji US open i da u tom segmentu bude najbolji svih vremena, odnosno da ostvari ono što je uradio Rod Lejver, a to je da podigne pehare na sva četiri grend slema u kalendarskoj godini – kazao je Pilić za 24sedam.

MN Press

Iskusni stručnjak ističe da je Vimbldon specifičan turnir i da je i tu Novak pokazao dominaciju.

– Vimbldon je specifičan turnir, totalno drugačiji od Rolan Garosa. Tamo se mnogo duže igraju mečevi, a na travi tako nije. Ali Novak je na obe podloge pokazao dominaciju, i to u veoma kratkom vremenskom periodu. Zasluženo je osvojio Vimbldon, igrao je taktički dobro, bio siguran, servis ga je služio… Nema šta tu da se doda.

Pročitajte još

Nikola Pilić je istakao da Đoković ima veliku želju da igra za Srbiju, ali da su okolnosti oko Olimpijskih igara previše rizične za sportiste.

– Ovo su specifične okolnosti, situacija u Japanu se pogoršava iz dana u dan. Znam kolika je njegova želja da brani boje Srbije, to je jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri. Ali isto tako razumem njegovu brigu. Tamo će sve biti zatvoreno, moraće da radi testove često, i sve to ga opterećuje. Posle toga sledi US open, nekih nedelju dana kasnije, a on želi da osvoji sva četiri grend slema u godini i time dokaže da je najbolji svih vremena.

Iskusni stručnjak je otkrio da se pre nekoliko dana čuo sa prvim reketom sveta.

– Čuo sam se sa njim pre osam dana, za vreme Vimbldona. Prisetili smo se nekih trenutaka sa akademije, nekih lepih stvari. Pričao mi je neke dogodovštine iz tog perioda. Na kraju sam mu poželeo da osvoji Vimbldon i da nastavi pobednički niz posle tog turnira – zaključio je Pilić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike