Viktor Troicki: Moj otac je 100 odsto Rus! Moj pradeda bio je poznati profesor na Teologiji

09.12.2022

08:53

0

Autor: 24sedam

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki ispričao ruskim medijima o svom poreklu koje vodi iz njihove zemlje

Viktor Troicki: Moj otac je 100 odsto Rus! Moj pradeda bio je poznati profesor na Teologiji
Viktor Troicki - Copyright TSS

Selektor reprezentacije Srbije Viktor Troicki govorio je ruskim medijima o povezanosti sa Rusijom, napominjući da su očevi roditelji Rusi koji su došli u Srbiju iz Tvera i Rostova.

Troicki je objasnio i svoja trenutna angažovanja posle odluke da završi sa aktivnim igranjem.

- Imam ruske korene. Moji baba i deda su Rusi. On je iz Tvera, ona iz Rostova. U Srbiju su stigli  kao i mnogi Rusi. Oboje su bili mladi i sa porodicama su došli u drugu zemlju. Upoznali su se u Srbiji. Znači moj tata je 100 odsto Rus. Nikada nisam razgovarao sa bakom i dedom, jer su umrli pre mog rođenja. Ali iz priča znam dovoljno o ​​svojoj baki. Ona i moj tata su uvek govorili ruski. Za razliku od mene. Nažalost, mnogo razumem, ali nisam baš naučio jezik, mogu da govorim, ali ne baš tečno. A pra-pra-deda se smatrao poznatim profesorom na teološkom univerzitetu - rekao je Troicki.

Selektor pored rada u Dejvis kup timu radi i kao trener u TC "Novak".

- Zvanično sam kapiten Srbije na Dejvis kupu, a, takođe, i trener u Teniskom centru Novak Đoković u Beogradu - ovo je moja glavna i svakodnevna rutina. A posla ima dovoljno. Radimo sa mnogo tenisera. Trudim se da pomognem igračima, dam neki savet, prokomentarišem igru i usmerim ih gde treba, koristeći svo svoje iskustvo za to, naravno. To je Novakov cilj tokom cele karijere: da pronađe i obuči mlade igrače.

Troicki veruje da će Đoković oboriti sve rekorde, pa i onaj Nadalov sa brojem grend slemova.

- Naravno da će preteći Nadala. Sada ima 35 godina. Ako ostane u formi, bude jednako brzo trčao i neće mu smetati povrede, onda stvarno ne vidim tu granicu. On i dalje osvaja slemove - videli ste Vimbldon. Pretpostavljam da će osvojiti još mnogo turnira.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike