Ako Srbija ne prođe grupu, biće to veliki neuspeh! Troicki navija za Koreju, ali - Sada je lako biti komandant

18.09.2022

06:03

0

Poslednja nada je poraz Španije

Ako Srbija ne prođe grupu, biće to veliki neuspeh! Troicki navija za Koreju, ali - Sada je lako biti komandant
Viktor Troicki - Copyright TSS

Teniska reprezentacija Srbije pobedila je sinoć u Valensiji Kanadu sa 2:1, u trećem kolu Grupe B Dejvis kupa, ali, srpski sastav se više ne pita kada je opstanak u igri za četvrtfinale u pitanje.

Kanađani su predali dubl meč, zbog povrede Vaseka Pospišila, ali je Srbiji bio neophodan trijumf sa 3:0, pa sada gledaju na poslednji meč u grupi, između Južne Koreje i Španije, i nadaju se velikom iznenađenju, tačnije porazu domaćina.

Kanada se plasirala u četvrtfinale Dejvis kupa pobedom Feliksa Ože-Alijasima nad Miomirom Kecmanovićem, dok je nadu Srbije sačuvao Laslo Đere triumfom nad Gabrijelom Dijaloom.

Nakon nastupa Srbije u Valensiji, dok se čeka rasplet i ko će na završni turnir u Malagu, oglasio se i selektor srpskog tima, Viktor Troicki.

- Počelo je dobro, Laslo Đere je sjajno igrao protiv Dialoa. Nadali smo se da Kecmanović može da trijumfuje protiv Ožea, uzdali smo se i da je Feliks umoran jer je sinoć oko jedan posle ponoći završio dubl, ali danas je odigrao fenomenalno. Bilo je stvarno teško dobiti ga, bio je sjajan na forhendu, servirao je fenomenalno, bio je agresivan od početka do kraja. Miša je imao neku polu-šansu u prvom setu, ali Feliks je odigrao sjajno. On je pobedio i prvog igrača sveta Karlosa Alkaraza, tako da mu čestitam, stvarno je bio sjajan u protekla 24 sata - kazao je na početku razgovora Troicki, pa naveo da je iznenađenje priredila Kanada, pobedom nad Španijom:

- To je stvarno bio šok. Španija je vodila sa 5:3, servirali su za meč i na kraju Kanađani preokrenu na 5:7 i dobiju dubl. Znali smo danas da nam treba 3:0, ali... Navijamo za Koreju, mada su šanse baš male.

Jasno je bilo selektoru da je duel Kecmanovića i Ože-Alijasima, ključan.

- Znali smo da je Pospišil povređen i da će teško izdržati dubl. Gledali smo zato da u singlu budemo što bolji i bili svesni da ako stignemo do dubla da tu imamo šansu baš zato što je Pospišil povređen i da je njegovo koleno problematično. Ali... Ako ne budemo prošli, a opet kažem, šanse su veoma male, biće ovo veliki maler jer ćemo verovatno biti jedina ekipa sa dve pobede koja nije prošla dalje. Izgleda da nam se vraća za prošlu godinu kada smo se iz Insbruka provukli do Madrida, kada je ruski dubl pobedio, pa mi prošli u polufinale u poslednjoj sekundi. Moram da kažem da sam uprkos svemu veoma ponosan na sve momke, dali su sve od sebe.

Uoči puta u Španiju, najbolji srpski teniser, Novak Đoković je ipak rešio da preskoči ovo okupljanje, dok se Filip Krajinović razboleo čim je stigao u Valensiju.

- Zato i kažem da sam ponosan. Imali smo baš dosta pehova, nisam mogao da računam uvek na sve. To se desilo i prošle godine, evo desilo se i sada. Tako je kako je. Navijaćemo sutra za Koreju, ali to će stvarno biti čudo ako pobede - kazao je selektor, pa se osvrnuo na okršaj sa domaćinom, u kome je srpski tim propustio dobru priliku da dođe do boda:

- Sada je lako da budemo komandanti. Znam da je propuštena šansa u tom meču protiv Ramosa, ali... Šta je tu je, tako se sada desilo, moramo dalje.

Ukoliko Koreja ne iznenadi Špance, pred Srbijom je da se nada vajld karti, a potom slede i kvalifikacije za grupnu fazu koje su na programu u januaru.

- Mi nekoliko godina nismo igrali te kvalifikacije, dobili smo vajld kartu, pa smo onda upali na mesto Rusije koja je diskvalifikovana... U slučaju da se desi da igramo u januaru, moram da kažem da je termin prilično gadan, igra se odmah posle Australijan opena. Videćemo i da li ćemo igrati kući ili na strani... Međutim, mi moramo da se što pre oporavimo od ovog neuspeha, jer ako ne prođemo grupu, ovo definitivno jeste neuspeh, uprkos svim pehovima koji su nas zadesilo. Videćemo šta će biti - zaključio je Viktor Troicki.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike