Kecmanović teško podneo poraz u Dejvis kupu: Nakon meča se izvini Troickom, a već danas sledi Koreja

15.09.2022

06:14

0

Težak posao pred ekipom

Kecmanović teško podneo poraz u Dejvis kupu: Nakon meča se izvini Troickom, a već danas sledi Koreja
profimedia-0712321380 - Copyright Profimedia

Dejvis kup reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu, na gostovanju Španiji sa 2:0.

Prvi je pognute glave sa terena izašao Laslo Đere, a potom i Miomir Kecmanović, kome je poraz od Roberta Bautiste-Aguta, drugi u nastupima za reprezentaciju.

Bilo je neizvesno od samog starta, 7:6(5), 7:6(5), pa je Miši i teže da prihvati ovakav epilog.

- Nije bilo jednostavno uopšte. On je igrao zaista dobro, ali i ja sam. Međutim, u ključnim momentima sve je išlo na njegovu stranu. Dao sam sve od sebe, zaista - kazao je Kecmanović, pa istakao da je odmah razgovarao sa selektorom Viktorom Troickim:

- Iskreno, izvinio sam mu se zato što je ovo drugi put za mene da gubim kada igram za reprezentaciju. I to su oba meča, i protiv Kukuškina u Insbruku i sada protiv Bautiste bila povuci-potegni, a ja sam oba izgubio. Meni je stvarno bilo krivo i hteo sam da mu se izvinim. Međutim, Viktor je rekao da nema potrebe to da radim jer sam odigrao dobro i da kada god dam sve od sebe, a izgubim, nemam zbog čega da se izvinjavam. Bautista je zaista odigrao dobro i ja ne znam, evo sada, kada se meč završio, šta sam mogao bolje.

Dotakao se i atmosfere u Valensiji, koja je bila i te kako uzavrela.

- Bila je super atmosfera, ali za njih, ne i za nas koji smo njihovi rivali. Ali pokušao sam da isključim publiku i mislim da navijanje nije bilo od presudnog značaja večeras.

Pred srpskim teniserima je malo vremena za oporavak. Već danas, od 16 sati, očekuje ih okršaj sa Južnom Korejom.

- Nadam se da će sutra biti bolje i da ćemo preokrenuti ovaj rezultat. Igrali smo ranije, neće biti jednostavno, dosta su teški uslovi, jako je spor teren. Biće dug meč, ali spreman sam, pa se nadam najboljem - zaključio je Kecmanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike