Nećete Ruse? E pa to će da vas košta! Vimbldon i Britanci kažnjeni sa milion dolara!

07.12.2022

18:29

0

Autor: G. F.

Asocijacija teniskih profesionalaca žestoko odrapila organizatore čuvenog grend slema

Nećete Ruse? E pa to će da vas košta! Vimbldon i Britanci kažnjeni sa milion dolara!
Vimbldon - Copyright Tanjug/AP

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) kaznila je Teniski savez Velike Britanije (LTA) i organizatore Vimbldona sa milion dolara zbog zabrane takmičenja na Vimbldonu koju je LTA izrekla ruskim i beloruskim teniserima ove godine.

LTA je pred početak trećeg grend slema u sezoni odlučila da ne dozvoli teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije da se takmiče na turniru.

Povodom kazne, LTA je saopštila da je duboko razočarana odlukom ATP, preneo je Rojters.

- ATP u svojim nalazima nije prepoznao specifične okolnosti zbog ruske invazije na Ukrajinu, kao ni odgovor međunarodne sportske zajednice i Vlade Velike Britanije na tu invaziju. ATP ovo vidi kao čisto kršenje njihovih pravila, uz iznenađujući manjak empatije za situaciju u Ukrajini, kao i jasan nedostatak razumevanja za posebnu situaciju u kojoj se LTA našla - saopštio je Teniski savez Velike Britanije.

ATP je u aprilu saopštila da je "unilateralna odluka" Vimbldona da se na tom turniru zabrani nastup igračima i igračicama iz Rusije i Belorusije nepravedna i da bi mogla da predstavlja štetan presedan za sam tenis, podseća Rojters.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike