ATP protiv Vimbldona, uz Ruse i Beloruse: Presedan koji šteti tenisu, mi smo za pravičnost!

21.04.2022

10:16

0

Autor: 24sedam

Saopštenje krovne organizacije belog sporta neće se svideti Englezima

ATP protiv Vimbldona, uz Ruse i Beloruse: Presedan koji šteti tenisu, mi smo za pravičnost!
Tan2021-11-6_182131139_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Odlučili su čelnici Vimbldona dateniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije zabrane učešće na turniru i podigli mnogo prašine u svetu belog sporta.

Uglavnom su naišli na kritike, takav stav ima i najbolji svetski teniser Novak Đoković, a isto misle i vodeći ljudi svetskog tenisa.

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) poslala je saopštenje u kom se jasno stavlja do znanja da je odluka Vimbldona pogrešna!

- Verujemo da jednostrana odluka Vimbldona da isključe igrače iz Rusije i Belorusije sa ovogodišnjih turnira na travi nije fer i da potencijalno može predstavljati štetan presedan - stoji u saopštenju ATP, u kom se, pored ostalog, dodaje:

- Diskriminacija na osnovu nacionalnosti predstavlja kršenje našeg sporazuma sa Vimbldonom koji kaže da se ulazak igrača zasniva isključivo na ATP rang listi. Naš sport je ponosan što funkcioniše na osnovnim principima zasluga i pravičnosti gde se igrači takmiče kao pojedinci da bi zaslužili svoje mesto na turnirima zasnovanim na ATP rang isti.

Na Vimbldonu ove godine neće biti nekoliko vrhunskih tenisera i teniserki, a najzvučnije je svakako Danil Medvedev, drugi teniser sveta.

Ali to je, kako navode iz ATP, slučaj samo sa ovim grend slem turnirom.

- Važno je naglasiti da će igračima iz Rusije i Belorusije i dalje biti dozvoljeno da se takmiče na ATP turnirima pod neutralnom zastavom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike