Poznati teniser, prijatelj Beograda, otkrio da je mogao da umre: Nisam mogao da izdržim bolove, trajalo je kao večnost

22.10.2022

10:34

0

Sada je u redu i on živi porodični život

Poznati teniser, prijatelj Beograda, otkrio da je mogao da umre: Nisam mogao da izdržim bolove, trajalo je kao večnost
novak - Copyright MN Press

Popularni bosanski teniser Damir Džumhur, koji živi s porodicom u Beogradu, otkrio je da je bio na ivici smrti kada je proletos završio u bolnici.

Sve se desilo zbog žestokog napada pankreasa. Iako se znalo da je bio u bolnici, sada je u intervjuu za Story otkrio šta je sve proživeo kako bi ponovo mogao da bude funkcionalan na terenu i aktivan roditelj sina Luke, koji mu je preokrenuo život.

- U najgorem slučaju, zbog takve upale može da dođe do otkazivanja organa. To zvuči kao da preterujem, ali kada je najgore prošlo, lekari u Francuskoj, kao i dr Dejan Radenković, koji me je lečio u Beogradu, rekli su mi da mnogi umiru od toga. Pri mom oporavku, koji je bio neuobičajeno brz, bilo je najvažnije to što sam sportista i imam zdrave navike.

Džumhur je rekao da nije uopšte razmišljao o karijeri i nastavku karijere.

- Kad su krenuli bolovi, ali i naredna četiri dana, jako sam se loše osećao, nisam mogao da izdržim tako silovit bol. Kad sam došao u bolnicu, morao sam da završim papirologiju i to je trajalo oko 45 minuta. Meni je to trajalo kao večnost, molio sam doktore da mi daju nešto protiv bolova. Bilo mi je svejedno šta će se desiti, samo sam želeo da se smanji ta agonija. Taj bol je proglašen jednim od najjačih bolova u medicini. Iako se u prvi mah sumnjalo da je tu upalu izazvao kamen ili pesak u bubregu, lekari ne znaju šta se desilo. Još uvek čekam rezultate genetskog testa iz Francuske.

Iako postoji šansa da mu se vrati ta upala, jer je to češće kod nekog ko je preležao, šanse za to su u ovom slučaju manje, jer Damir vodi zdrav i sportski život.

- Mom sinu Luki je rođendan ove nedelje i doktor mi je dozvolio čašicu ili dve da nazdravim (smeh). U poslednje dve godine se ne sećam da li sam popio alkohol više od tri puta. Ranijih godina sam umeo dosta da popijem, ali ne znam koji sportista nije izlazio ili pio u mladosti. Znao sam da ostanem do ujutru u provodu uz alkohol, ali taj život već skoro tri godine ne živim. Da mi se ovo desilo pre tri godine, razumeo bih, ovako sam u čudu.

Džumhur i hrvatska manekenka Barbara žive u Beogradu, a teniser kaže da ga je roditeljstvo promenilo.

- Život se potpuno preokrenuo. I ranije, dok je Barbara bila u drugom stanju, već se mnogo stvari promenilo. Nije više to bio stari život, izbačeni su izlasci i provod. Nemam više nikakvu želju za izlascima. Meni je to neverovatno. Da mi je neko to rekao pre dve godine, ne bih mu verovao. Ne mora to da bude ni izlazak u pravom smislu – možda piće, večera, bilo šta... Jednostavno, osećam potrebu da što više vremena provedem s Lukom. Najbolje provedeno vreme u toku dana mi je ono koje je s njim. Budući da ja dosta putujem, i kada oni nisu sa mnom na putu, gledam što pre da budem s njima. Ujutru pokušavam sve obaveze da završim što pre da bih celo popodne i veče proveo sa sinom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike