Novak iznenadio Italijana: Nadam se da me nije razumeo, lakše je kada je na tvojoj strani

25.09.2022

05:55

0

Beretini i Đoković prvi put igrali u dublu

Novak iznenadio Italijana: Nadam se da me nije razumeo, lakše je kada je na tvojoj strani
Tan2022-9-24_2332458_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković juče je na Lejver kupu igrao dva meča, prve nakon osvajanja Vimbldona. Ovogodišnje izdanje Kupa koji se igra u Londonu, protekao je u znaku Rodžera Federera, koji se oprostio od aktivnog bavljenja sportom, a tom prilikom, najbolji svetski teniseri nalaze se na turniru i uveličavaju Švajcarcu odlazak u penziju.

Očekivano, pored Federera najviše pažnje privlače ostali članovi velike četvorke, Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Mari, koji svakodnevnim nastupima pred kamerama, prave sjajnu atmosferu, a onda je Srbin morao na teren.

Dobio je Novak oba meča, i u singlu i dublu, u kome je igrao sa Mateom Beretinijem, a Italijan je nakon okršaja otkrio kako ga je Đoković iznenadio.

- Priča italijanski bolje nego ja. Pre dublova pitao sam ga hoćemo li na engleskom da pričamo, rekao je da hoće italijanski i iznenadio me. Osećao sam se kao kod kuće, nadam se da nije razumeo moje psovke. Bilo je sjajno, velika je čast što sam igrao na istoj strani sa njim. Igrao sam protiv njega često i to je teško. Lakše je kada je na tvojoj strani - sa osmehom je poručio Beretini.

Ove reči Beretinija izazvale su Novakov osmeh, koji se potom obratio ljudima u O2 dvorani i najpre pohvalio Rodžera i priznao da je imao "jedinstveno životno iskustvo u Londonu". 

- Prvi naš dubl, ali ne i poslednji. Uživao sam mnogo, perfektan tim. Ne igram dublove toliko, potpuno je drugačija igra, drugačiji taktički pristup, pozicioniranje, posebno za ritern. Morate da se oslonite na partnera i da pronađete strategiju koja odgovara timu, srećan sam. Mateo je mnogo pomogao, ima jedan od najboljih servisa na svetu, dobro smo odigrali i ne može bolje od ovoga - rekao je Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike