Pravila su na Novakovoj strani, ali postoji i jedna začkoljica! Hoće li Đoković zaigrati na završnom Mastersu?

15.09.2022

13:27

0

Autor: 24sedam

Iako po poziciji nije među učesnicima, naš as bi kao osvajač grend slema trebalo da nastupi u Torinu

Pravila su na Novakovoj strani, ali postoji i jedna začkoljica! Hoće li Đoković zaigrati na završnom Mastersu?
profimedia-0618746682 - Copyright Profimedia

Za završni Masters u Torinu, na kom učestvuje osam najboljih tenisera, popunjena su samo dva mesta. Španci Karlos Alkaraz i Rafael Nadal zaigraće na prestižnom turniru sredinom novembra. Ostali moraju da se bore za to.

Među njima i naš najbolji teniser Novak Đoković. Iako mu trenutna 15. pozicija nipošto ne garantuje odlazak u Torino, ATP ima jedno pravilo koje Srbinu otvara vrata završnog Mastersa. Ali, ima i začkoljica, odnosno uslov koji mora da ispuni.

Pravilo glasi da svaki osvajač grend slem turnira obezbeđuje učešće na ovom turniru, a kako je Novak podigao trofej u Vimbldonu, ispunio je kriterijum. E tu na red dolazi ona začkoljica. Navedeno pravilo važi samo ako je igrač među prvih 20 tenisera u ATP trci.

A tu je Nole trenutno na 15. mestu. Kada se uzme u obzir da je proteran iz Australije, te da mu nije dozvoljeno da igra na američkom tlu, jasno je da su ga prilično udaljili od cilja.

Stanje u ATP trci govori nam da bi Đoković trebalo da završi među prvih 20, a samim tim i obezbebdi učešće u Torinu, ali će za definitivnu potvrdu morati da sačeka i vidi šta će uraditi teniseri koji su trenutno iza njega.

Trenutno je na 21. mestu Aleks de Minaur sa 360 bodova manje od Đokovića, a iza njega su Franses Tiafo, Denis Šapovalov, Borna Čorić i Danijel Evans, s tim što oni ne bi trebalo da predstavljaju preveliku opasnost po našeg asa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike