Alkaraz nastavlja da živi svoj san! Norvežanin kapitulirao, tenis ima najmlađeg "kralja"! (VIDEO)

12.09.2022

05:25

0

Rud mora da bude zadovoljan drugim mestom

Alkaraz nastavlja da živi svoj san! Norvežanin kapitulirao, tenis ima najmlađeg "kralja"! (VIDEO)
Tan2022-9-12_23716761_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

Španski teniser Karlos Alkaraz slavio je u finalu US opena i tako stigao do svoje prve grend slem titule u debitantskom nastupu, ali i do vodećeg mesta na ATP listi i to kao najmlađi prvoplasirani teniser u istoriji!

On je noćas u finalu u Njujorku savladao Norvežanina Kaspera Ruda sa 3-1 (6:4, 2:6, 7:6(1), 6:3), nakon tri sata i 21 minuta igre. 

Već nakon četvrtfinalne runde bilo je jasno da se Rud i Alkaraz utrkuju za vodeće mesto na listi, pa je ulog bio veliki, ujedno i motiv.

 

 

19-godišnji Španac je tako ušao u istoriju, ali i po vremenu provedenom na terenu na jednom grend slemu, igrao je više od 23 i po sata, dok je Norvežanin sada drugi reket sveta.

Alkaraz je na putu do titule pobedio Baesa, Koriju, Bruksbija, Čilića, Sinera, Tijafoa i Ruda.

Uvodni gemovi prvog seta protekli su u pokušajima da se sačuva servis, a prvi je do brejka stigao Španac u trećem gemu, pa je do kraja seta uspeo da očuva prednost. Bio je siguran na svom servisu, za vođstvo od 1:0.

 

 

U narednom je pak viđena potpuna promena uloga. Rud je kontrolisao dešavanja na terenu nakon što je na startu uspeo da spase brejk loptu. Španac je u pojedinim trenucima igrao nervozno, pa je hladnokrvni Skandinavac stigao do izjednačenja.

Treći je pak bio onaj koji je rešio pitanje pobednika. Alkaraz je bolje ušao, poveo sa 2:0, a onda je Rud sačuvao brejk šansu, i preokrenuo na 3:2. Bila je rezultatska klackalica, Španac je u 12. gemu nekako sačuvai svoj servis i duel uveo u taj-brejk, koji je potom rešio u svoju korist.

 

 

Tu je slomio Ruda, dok mu je u četvrtom nadu za preokretom dao samo u uvodnom gemu. Imali su padova i jedan i drugi teniser u ovom delu igre, ali je Alkaraz pokazao mentalnu snagu i upisao najvažniji trijumf u dosadašnjoj karijeri.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike