Kraljica ignorisala Novaka? Evo kako je završilo pismo porodice Đoković kad im je bilo najteže!

15.09.2022

07:54

0

Britanski mediji sve obelodanili

Kraljica ignorisala Novaka? Evo kako je završilo pismo porodice Đoković kad im je bilo najteže!
novak kraljica profimedia-0229768802 - Copyright Profimedia

Početak 2022. godine protekao je u znaku deportacije Novaka Đokovića iz Melburna i čitave drame oko Australijan opena. Tada najbolji teniser sveta, u Australiju je stigao sa nepotpunim dokumentima, a glavni problem tada je bio što nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Kako nije igrao na prvom grend slemu u sezoni, usledio je pad na ATP listi, koji se nastavio i ovog ponedeljka.

Međutim, britanski mediji su u danima nakon smrti kraljice Elizabete pronalazili zanimljive priče, te su "iskopali" jednu koja se tiče Novaka Đokovića, a do sada nije objavljena.

Navodno, porodica Đoković je, dok je Novak preživljavao pakao u Australiji, uputila moblu kraljici Elizabeti, koje je sve to ignorisala.

- Kraljica Elizabeta Druga ignorisala je molbu oca Novaka Đokovića da se uključi i pomogne Srbinu da igra na Australijan openu uprkos njegovom vakcinalnom statusu ranije ove godine. Poznato je da je Njeno Veličanstvo veliki obožavatelj sporta, posebno konjičkog. Međutim, nikada se nije činilo da je bila odani sledbenik tenisa, a pojavila se na Vimbldonu samo u nekoliko navrata tokom svoje 70-godišnje vladavine - piše britanski Ekspres.

Iako se nije uključila, bila je deo čitave priče, na drugi način.

- Novakov otac je nastavio da poziva kraljicu, kao lidera Komonvelta, da zaštiti Đokovićeva prava dajući mu posebnu dozvolu da igra uprkos tome što nije ispunio uslove za ulazak u Australiju - navodi ovaj portal.

- Pozivam Kraljicu Britanije, Elizabet, lidera Komonvelta da interveniše i zaštiti ljudska prava moga sina Novaka Đokovica i zaustavi političku prosekuciju koja se nad njim sprovodi od kako je došao u Australiju. Apelujem na Kraljicu Britanije Elizabet da se umeša i da zaustavi torturu koja se sprovodi nad višestrukim šampionom Vimbldona, odlikovanim od strane Princa Vilijama za dostignuca u filantropiji. Pozivam Kraljicu Britanije Elizabet da spreči podrivanje ugleda Komonvelta koju vlada Australije vrši politčkim progonom i torturom najboljeg tenisera i slobodnog građanina sveta - navodi se u delu pisma.

Međutim, kraljica je i tada ignorisala zahtev, ali su britanski mediji pronašli način da sve obelodane.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike