Novak ne igra završni Masters? Navijači imaju razloga za strah, situacija nije nimalo prijatna!

14.09.2022

16:12

0

Autor: 24sedam

Najbolji srpski teniser trenutno je daleko od mesta koje vodi u Torinu

Novak ne igra završni Masters? Navijači imaju razloga za strah, situacija nije nimalo prijatna!
profimedia-0705993956 - Copyright Profimedia

Košmarna sezona za Novak Đokovića mogla bi da ima i takav kraj. Da nije bilo osvajanja Vimbldona već sada bi moglo da se priča možda i o najlošijoj takmičarskoj godini od kako je uspostavio dominaciju svetskim tenisom, a zbog svih problema koji su ga pratili u 2022. godini mogao bi da propusti i završni Masters u Torinu.

Podsetimo, zbog odluke da se ne vakciniše protiv virusa korona, Noletu je oduzeto pravo da se takmički na Australijan i US Openu, pre kojeg je zbog istog razloga propustio celu američku turneju.

Kako je početkom godine prošao pakao u Melburnu, iz kojeg je posle dvonedeljnog maltretiranja deportovan, dugo mu je trebalo da se vrati u takmičarsku formu, a sve se to i te kako odrazilo na stanje na ATP listi.

Nemogućnost da brani trofej u Australiji i, najmanje, finale u Njujorku koštalo ga je gubitka statusa prvog reketa planete, dok su neki neočekivano slabiji rezultati i na to malo turnira koje je igrao uticali na to je Novak u ovom trenutku daleko od najboljih osam igrača koji će učestvovati na poslednjem turniru sezone u Torinu.

Kako na ATP finalu učestvuje najboljih osam tenisera iz tekuće godine, Nole u ovom trenutku nije ni blizu te grupe igrača. Srećom, sve bi moglo veoma lako da se okrene u korist srpskog asa, ali će mnogo toga, da ne kažemo sve, zavisiti od rezultata koji bude ostvario na Mastersu u Parizu na kojem brani titulu osvojenu prošle godine.

Trenutno, stvari na ATP listi za tekuću sezonu stoje ovako:

Novak je 15. teniser sveta sa 1970 bodova, dok je na poslednjem mestu koje vodi u Torinu Aleksandar Zverev sa 2700 bodova.

Printscreen/ATP
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike