Još jedna prerana penzija! Nekadašnja šampionka Vimbldona se povukla i to sa 28 godina

16.05.2022

10:54

0

Autor: 24sedam

Poslednji takmičarski meč odigrala pre tri godine

Još jedna prerana penzija! Nekadašnja šampionka Vimbldona se povukla i to sa 28 godina
lora - Copyright Printscreen / Youtube / Wimbledon

Lora Robson je odlučila da ode u penziju. Nekadašnja juniorska šampionka Vimbldona, kao i olimpijska vicešampionka najavila je povlačenje, sa samo 28 godina.

- Malo je uvrnuto reći ovo glasno, ali ja sam završila. Povlačim se - kazala je Robson čiji je najbolji plasman bio 27. mesto na WTA listi.

Britanska teniserka je pre osam godina operisala ručni zglob, a zatim je u narednim godinama imala i tri operacije kuka. Poslednji put, takmičarski meč odigrala je na ITF turniru u Sanderlendu, pre tri godine.

- Razmotrila sam svaku moguću opciju rehabilitacije ili operacije. Išla sam kod svih najboljih lekara i radila sa ljudima koji su želeli da me vrate na teren - objasnila je Robson za BBC.

Rođena je u Australiji, ali se sa šest godina preselila u Britaniju. Titulu na Vimbldonu je osvojila 2008. godine, a četiri godine kasnije je u mešanom dublu sa Endijem Marijem osvojila srebrnu medalju na Igrama u Londonu.

U karijeri nije osvojila nijednu WTA titulu, ali jeste tri ITF.

Može da se kaže da je trend nastavljen jer je u martu prvoplasirana na listi, Ešli Barti takođe objavila povlačenje, i to sa 25 godina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike