Majstore, ponovo si onaj stari! Nole u Rimu podsetio na najbolje dane, kada je protivnike bukvalno dovodio do ludila!

16.05.2022

10:18

0

Autor: Milan Nastić

Novak Đoković zbog toga je najozbiljniji kandidat za odbranu titule na Rolan Garosu

Majstore, ponovo si onaj stari! Nole u Rimu podsetio na najbolje dane, kada je protivnike bukvalno dovodio do ludila!
Tan2022-5-15_18121353_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alešandra Tarantino

Ko je sumnjao da Novak Đoković više neće biti onaj stari, posle svega što mu se dešavalo od početka godine, grdno se prevario.

Prvi reket sveta je na Mastersu u Rimu  pokazao svim nevernim tomama da ga ne treba tako lako otpisati, odigrao je turnir besprekorno, a najbolji pokazatelj da nije izgubio nijedan set.

Koliko je bio dominantan, najbolje pokazuje finale u kojem Cicipasu nije dozvolio da osvoji nijedan gem u prvom setu.

Rim će sigurno ostati u lepom sećanju srpskom teniseru, jer je stigao do 1000. pobede u karijeri, i tako ušao u grupu igrača koji su stigli do te impozantne brojke.

Pre njega to je pošlo za rukom samo Džimi Konorsu, Ivanu Lendlu, Rafi Nadalu i Rodžeru Federeru.

Pritom, stigao je do 38. titule na Masters turnirima i tako pobegao Nadalu za dva trofeja.

Nema dileme da se prvom reketu vratilo i samopouzdanje, koje je činjenica bilo poljuljano u prethodnom periodu, i sigurno će sada biti jedan od glavnih favorita za osvajanje Rolan Garosa, najvažnijeg turnira na šljaci.

Profimedia
 

Ali, krenimo redom, posle duže pauze, Novak je prvo učešće imao u Monte Karlu gde je već na startu ispao od Aleksandra Davidoviča Fokine. 

Ruku na srce, partiju koju je pružio protiv Španca bila je zabrinjavajuća, ništa mu nije polazilo za rukom, nije se osećao komforno na terenu, što je bilo i razmuljivo, s obzirom na to da pre toga nekoliko meseci nije odigrao nijedan turnir.

Sa nestrpljenjem se očekivao turnir u Beogradu, koji je startovao odmah posle Monte Karlo i kako će Nole izgledati posle kiksa u Kneževini.

Činjenica je da nije blistao protiv Đerea na startu, ali kako je meč odmicao, Đoković je igrao sve bolje, i stekao se utisak da mu je okršaj protiv Srbina bio preloman.

Pitanje je, kako bi se to odrazilo na Noleta da je nekim slučajem izgubio, ovako je sve krenulo nekom uzlaznom putanjom.

 

 

Posle toga, iz meča u meč je dizao formu, ali u finalu je izgubio od Rubljova, i treba istaći da mu je to bio prvi duel, koji je odigrao sa nekim ko je u prvih 10 na ATP listi od početka godine.

Onda je na red došao Madrid, i tu su se kockice definitivno počele da se sklapaju.

Ponovo je na terenu prvi reket sveta izgledao komforno, sigurno, što mi kažemo, počeo da "šeta protivnika iz jednog ugla u drugi", po čemu je Nole uvek bio prepoznatljiv.

I što je najvažnije počeo je da ga služi i servis, koji je jedan od najvažnijih segmenata igre prvog reketa sveta.

Već, tada se videlo da Đoković ulazi u svoj prepoznatljiv ritam, gde protivniku ne dozvoljava da "diše" na terenu.

Izgubio je od Alkaraza u polufinalnu, ali taj poraz nije nimalo zabrinuo srpskog tenisera što se najbolje moglo videti u Rimu.

Novak je u prestonici Italije bio tako sigurno, podsećao je na dane kad mu niko ništa nije mogao.

Izgledalo je kao da nema šanse da izgubi meč, i da protivnicima dozvoljava da igra koliko on želi.

Sada je nedelju dana pauza do početka Rolan Garosa, i nema sumnje da će Đoković da iskoristi ovaj period da se malo odmori, provede vreme sa porodicom, a onda sledi "šlag na tortu", a to je start Rolan Garosa, koji svi sa nestrpljenjem očekujemo da li će uspeti da odbrani titulu na prestižnom turniru i tako se ponovo izjednači po broju titula sa Rafom Nadalom, koji je osvojio 21 grend slem. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike