Ovako izgleda nova ATP lista! Posle osvajanja Rima, Đoković i dalje suvereno vlada, Nadal je pao! (FOTO)

16.05.2022

05:20

0

Autor: 24sedam

Srbin započinje 370. sedmicu na vrhu svetske rang liste

Ovako izgleda nova ATP lista! Posle osvajanja Rima, Đoković i dalje suvereno vlada, Nadal je pao! (FOTO)
Tanjug AP Photo Alessandra Tarantino - Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Novak Đoković je osvojio trofej na mastersu u Rimu, 87. u karijeri, 38. na turnirima iz serije 1.000 i prvi ove godine. Ali ono što je takođe važno je da će i ove nedelje biti na prvom mestu ATP liste

Najbolji srpski i svetski teniser započeće 370. sedmicu na vrhu svetske rang liste, što se i definitivno znalo kada je obezbedio plasman u polufinale turnira. Trenutni rekord (u obe konkurencije) drži Nemica Štefi Graf, sa 377.

Posle podizanja pehara u prestonici Italije, zaradio je novih 400 bodova, pa sada umesto 8.260 ima 8.660.

Printscreen/ATP Tour
 

Iza Đokovića koga naredne nedelje očekuje Rolan Garos na kojem će braniti titulu su Rus Danil Medvedev sa 7.980, Nemac Aleksander Zverev sa 7.200, kao i Stefanos Cicipas, sa 6.170 poena. Grk koji je izgubio od Đokovića u finalu "rotirao" se sa Rafaelom Nadalom.

Španski teniser izgubio je u Rimu od Denisa Šapovalova i pao je za jedno mesto. Sada ima 5.525 poena. Iza je Karlos Alkaraz koji je osvojio trofej na mastersu u Madridu, a zatim preskočio takmičenje u Rimu.

Kada je reč o srpskim teniserima, među prvih 100 su Miomir Kecmanović (31. mesto - 1.316), Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Đere je napredovao za osam mesta i sada je na 51. poziciji sa 991 poenom. Krajinović je pao za dva, i sada je 56. Ima 965 bodova, dok je Lajović takođe nazadovao za dva i sada je 66. Popularni Duci ima 896.

Krajinović je

Printscreen/ATP Tour
 

Kao što je rečeno, Đokovića, kao i ostale tenisere naredne sedmice očekuje grend slem u Parizu, a biće pred velikim iskušenjem jer brani trofej.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike