Cicipas ludovao u Barseloni! Nesportskim potezom razbesneo Alkaraza, pa se svađao se sudijom (VIDEO)

22.04.2022

21:41

0

Autor: 24sedam

Grčki teniser ponovo pokazao mračnu stranu karaktera

Cicipas ludovao u Barseloni! Nesportskim potezom razbesneo Alkaraza, pa se svađao se sudijom (VIDEO)
profimedia-0685296513 - Copyright Profimedia

Stefanos Cicipas je bez dileme jedan od predvodnika mlađe generacije najboljih tenisera sveta, ali ukoliko želi da se svrsta među potencijalne nalsednike velike trojke moraće i te kako da poradi na smirivanju vrelog temperamenta.

Jer, Grk je večeras u Barseloni ponovo pokazao mračnu stranu svog karaktera i to u duelu sa domaćim teniserom Karlosom Alkarazom, zbog čega je samo dodatno navukao gnev pubike i sebi značajno zakomplikovao situaciju.

Cicipas i Alkaraz sastali su se u četvrtfinalu turnira u katalonskoj prestonici i mladi Španac je slavio 6:4, 5:7, 6:2. Tako je Alkaraz samo još jednom potvrdio da je pred njim blistava karijera, ali će se posle večerašnjeg duela osim njegove pobede pričati i o ponašanju Cicipasa.

Temperamentni Grk je bio na ivici debakla. Već u poslednjem poenu prvog seta, nesportskim potezom je dodatno okrenuo publiku protiv sebe, jer je prilikom forhenda udario lopticu iz sve snage u pravu mladog rivala, kojeg su samo dobri refleksi spasili možda i neke ozbiljnije povrede.

 

 

Kada je u drugom setu Alkaraz poveo 4:1 delovalo je da će Stefanos biti počišćen da terena, međutim uspeo je da Cicipas da se pribere, smiri i napravi veliki preokret kojim je meč odveo u treći set, u kojem je ušao u raspravu sa sudijom posle koje za njega nije bilo povratka.

Naime, pošto je mladi Španac poveo 3:0 grčki teniser je otišao u svlačionicu ne bi li se još malo smirio, međutim vratio se na teren sa zakašnjenjem zbog čega je ušao u svađu sa arbitrom meču koji mu je oduzeo dva poena i tako Alkarazu širom otvorio vrata osvajanja četvrtog gema koji je bio uvod u rutinsku završnicu meča.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike