Cicipas za poštovanje pravila samo kad Novaka treba napasti! Grk i njegov otac izludeli sudiju (VIDEO)

24.01.2022

13:29

0

Autor: 24sedam

Grčki teniser prošao u četvrfinale posle meča u pet setova sa Amerikancem Tejlorom Fricom

Cicipas za poštovanje pravila samo kad Novaka treba napasti! Grk i njegov otac izludeli sudiju (VIDEO)
cicipas - Copyright Tanjug/AP

Cicipas je prošao među osam najboljih na AO u Melburnu, nakon štp je posle tri i po sata igre uspeo da pobedi Tejlora Frica iz SAD rezultatom 3:2 (6:4, 4:6, 6:4, 3:6, 6:4).

Grk je došao do cilja posle velike borbe u kojoj se ponekad činilo da će tas na vagi pretegnuti na stranu američkog tenisera. Ipak, meč će biti zapamćen po nekorektnosti Cicipasa, oca i sina, koji su ponovo uhvaćeni u zabranjenoj komunikaciji tajnim signalima.

Tanjug/AP
Stefanos Cicipas i Tejlor Fric

Zbog toga je sudija Damijan Dumusoa morao da interveniše i da upozori obojicu Cicipasa da prestanu svojim "koačingom" po kome su već poznati, baš kao i po Stefanosovim ranijim odlascima u toalet između setova. Interesantno je da otac tokom meča nije skidao masku!

Posle nekoliko upozorenja da krše pravila, Dumusoa je tokom jedne pauze rekao Cicipasu:

 

 

- Reci mu da prestane ili ću ja morati da preuzmem mere!

Izgleda čudno, ali sudija i pored upozorenja nije kaznio Grka oduzimanjem poena, iako je na to imao pravo, pa čak i bio obavezan.

Cicipas se često, pa i poslednji put u slučaju Đokovićevog dolaska u Australiju, stavljao na stranu "onih koji poštuju pravila". Pravila su mu očigledno važna sve dok mu se ne ispreče na putu, a kada dođe do njih onda traži način da ih zaobiđe. Tako je bilo sa odlascima u wc kada se, prema prepostavkama njegovih protivnika, dopisivao sa ocem u loži i tražio savete, a tako je i danas ... 

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike