Noletov „dželat“ stao u finalu! Cicipas osvojio Monte Karlo!

17.04.2022

14:27

0

Autor: 24sedam

Grčki teniser posle velike borbe stigao do trofeja u Kneževini

Noletov „dželat“ stao u finalu! Cicipas osvojio Monte Karlo!
stefanos cicipas - Copyright Profimedia

Na mestu na kojem su se mnogi nadali da će se naći Novak Đoković, danas stoji Stefanos Cicipas. Grčki teniser je osvojio masters u Monte Karlu, pošto je u dva seta bio bolji od Španca Alehandra Davidoviča Fokine 6:3, 7:6(3).

Mladi Španac veliko je iznenađenje turnira u Kneževini. Na putu do finala eliminisao je Novaka Đokovića, Davida Gofana, Tejlora Frica i Grigora Dimitrova, ali kada je trebalo da kruniše nedelju iz snova kao da je ostao bez snage za završni udarac.

Ipak, preko puta sebe imao je jednog od tenisera kojeg brojni stručnjaci projektuju kao naslednika kolega iz velike trojke, iako je Cicipas do trofeja stigao malo težim putem nego što je to bilo očekivano po dešavanjima sa finalnog meča.

Davidovič Fokina je sjajno otvorio susret, već u trećem gemu napravio brejk, ali je potom Grk zagospodario terenom. Odmah u narednom gemu oduzeo je servis Špancu da bi brejkom u osmom gemu sebi trasirao put do osvajanja prvog seta, a kada je i drugi otvorio oduzimanjem servisa Fokini činilo se da je meč "ušao u jednosmernu ulicu".

Međutim, sa tim nije želeo da pomiri Davidovič Fokina. Stisnuo je zube i u četvrtom gemu drugog seta vratio brejk i sebi nadu da može da se izbori barem za treći set. Ali, kada je posle velike borbe i ubedljvo najdužeg gema na meču u devetom gemu ponovo izgubio svoj servis osvajač turnira je mogao da se nasluti. 

Ipak, Cicipas je sa slavljem morao da sačeka, pošto je Španac smogao snage da još jednom uzvrati brejkom i drugi set odvede u taj-brejk u kojem je do izražaja došao čist kvalitet Grka, koji je brzo poveo 5:1 i bez ikakve drame meč priveo kraju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike