Novak mora da kaže sebi, u redu, moram ponovo da budem šampion na Rolan Garosu! Đoković dobio stručni savet iz Španije

21.04.2022

12:19

0

Autor: 24sedam

Najbolji svetski teniser imao je neuspešnu epizodu u Monte Karlu, a sada je u rodnom Beogradu

Novak mora da kaže sebi, u redu, moram ponovo da budem šampion na Rolan Garosu! Đoković dobio stručni savet iz Španije
0MMM0043 - Copyright MN Press

Novak Đoković je bio uspešan u svom prvom meču na Srbija openu, pobedivši Lasla Đerea. Pre toga, bio je na mastersu u Monte Karlu, ali završio je takmičenje već u drugom kolu. Izbacio ga je Alehandro Davidovič Fokina.

O najboljem svetskom teniseru pričao je i Aleks Koreča, stručni konsultant Jurosporta.

- Kao i svi, i Novaku je potrebno vreme. I strpljenje je potrebno jer nije igrao prilično dugo. Nije bio povređen, ali je bio van ritma. Bili su mu potrebni mečevi, kao i situacije kada ima padove, kada treba da servira...

- Kada ne igrate, takvi trenuci vam nedostaju. A onda sve to dođe, i iznenada opet morate da razmišljate o svemu tome. Zbog toga mislim da su mu potrebni mečevi, moraće da prolazi kroz takve trenutke, da se oseti kao da će srce da mu izađe kroz usta.

- Fizički, moraće mnogo da se potrudi, jer noge na šljaci moraju da budu jače. Mislim da će morati da odigra 10 ili 12 mečeva pre Rolan Garosa kako bi bio spreman za Grend slem. Siguran sam da će Novak biti spreman kada za to dođe vreme.

- Tako da je potrebno mnogo prilagođavanja, a to će da nađe kroz turnire. Važno je za njega da igra, da mu se vrati samopouzdanje. Da kaže sebi, u redu, vratio sam se na Tur i moram da uradim ovo. Da ponovo budem šampion na Rolan Garosu - zaključio je Koreča, koji je u penziji već 15 godina.

Osvojio je 17 ATP titula, ali nijedan grend slem. Najveće dostignuće u tom smislu su mu dva finala, baš na Rolan Garosu.

Podsetimo, Đoković će posle Beograda igrati i na mastersima u Rimu i Madridu, a onda mu sledi i Rolan Garos na kojem će pokušati da odbrani tron.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike