Legendarna teniserka o aktuelnom trenutku Novaka Đokovića: Prolazi kroz emotivni rolerkoster, pre ili kasnije biće onaj stari!

13.04.2022

19:23

0

Autor: 24sedam

Žastin Enan nema dilemu

Legendarna teniserka o aktuelnom trenutku Novaka Đokovića: Prolazi kroz emotivni rolerkoster, pre ili kasnije biće onaj stari!
profimedia-0615514730 - Copyright Profimedia/ean Catuffe/DPPI/LiveMedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prolazi kroz jedan od najizazovnijih perioda u brilijantnoj karijeri. Početak pandemije virusa korona označio je i start velikih izazova pred kojima se prvi reket sveta našao u poslednje dve godine.

Nema nikakve dileme da sve što je prošao, zaključno sa paklene dve nedelje u Australiji početkom ove godine koje su završene deportacijom sa najmanjeg kontinenta, i te kako imaju uticaja i na šokantnu eliminaciju na startu turnira u Monte Karlu, gde je Noleta u utorak savladao Španac Alehandro Davidovič Fokina (2:1).

- Ne možemo da potcenimo emotivni rolerkoster na kojem je Novak bio – istakla je nekadašnja prva teniserka sveta Žastin Enan u analizi aktuelnog trenutka u kojem se nalazi svetski broj 1.

- Ne samo Australijan open i ne samo sav trud koji je uložio kako bi prošle godine na Ju-Es openu osvojio svoj 21. grend slem. Možete da se vratite na isti turnir 2020. godine, kada je bio diskvalifikovan, posle čega je doživeo težak poraz od Nadala na Rolan Garosu. Onda je imao povredu abdomena i čudesno osvajanje Australijan opena 2021. godine.

Legendarna belgijska teniserka je istakla da se sve ovo mora uzeti u obzir kada se govori o Novaku.

- Ne kažem da će sve ovo uticati na nastavak njegove karijere, ali moraće sve to da „svari“ i da se od svega oporavi. Mislim da će u tome i uspeti i da ćemo pre ili kasnije videti starog Đokovića, tako da nisam previše zabrinuta u ovoj fazi. Ovi igrači nisu mašine. Čak i da nam je Novak pokazao da može da se nosi sa toliko stvari, i da što je više bio u poteškoćama, to je više bio sposoban da se oporavi, koliko dugo može to da radi – upitala je na kraju Žastin Enan.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike